HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportNagrada Grada Zagreba 2016 – u španskom za bodove

Nagrada Grada Zagreba 2016 – u španskom za bodove


Poslije dvomjesečne ljetne pauze nastavlja se ovogodišnje Prvenstvo Republike Hrvatske u kartingu utrkom „Nagrada Grada Zagreba 2016.“ što će se u subotu 3. i nedjelju 4. rujna održati na stazi Kartodroma „Špansko“ u srcu Zagreba.

Organizator manifestacije, Zagrebački automobilistički savez, je uz glavnog pokrovitelja Gradsku skupštinu Grada Zagreba, te u tehničkoj izvedbi Autokluba Ina Delta i Zbora sudaca ZAS-a  pripremio dvodnevni program u kojem će se utrke bodovati za državno ali i Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a. Prijavljeno je 35 vozačica i vozača iz 13 klubova u osam različitih klasa.

Za Prvenstvo Hrvatske bit će to četvrto ovogodišnje natjecanje s po dvije bodovne utrke, a do zaključenja preostaju još dva u Belici i ponovo Zagrebu.

U klasi Mini kart ovogodišnju sezonu obilježava dvoboj dva mlada asa, aktualnog prvaka iz 2015. Adriena Meseca iz AK RI autosport i Marka Turka iz KK Koprivnica. Uoči nastupa u Španskom s 24 boda u prednosti je Mesec koji je ove godine upisao i pet pobjedničkih prolazaka ciljem. Priključak za postolje drži na trećoj poziciji Sandro Budiselić (AK Opatija Motorsport).

Favoritom klase KZ2 i liderskom pozicijom prvenstva potvrdio se višestruki državni prvak Damian Sekulić (KK Koprivnica) koji se bodovno znatno odmakao od Marka Kranjčeca i Marka Dragišića, članova AMKK Cobra Virovitica koji su na svega četiri boda međusobne razlike u borbi za drugu poziciju. Iako bez ijedne pobjede ove sezone čelnu poziciju s najviše sakupljenih bodova klase KZ2 Master drži prošlogodišnji prvak Nikola Samaržija (KK Koprivnica).

Ova je klasa ove sezone najzanimljivija, brojna i imenima jaka, pa čak sedmorica ukupno konkuriraju za konačno pobjedničko postolje PH, a četvrica su okusila slast pobjede. U tri Rotax klase bodovano je tek po jedno natjecanje (2 utrke) a trenutni su lideri u Micro Max Fran Kranjac  (KK Podravina Koprivnica), Junior Jan Pokos (AKK Zanatlija) i Senior Dario Ćućić (KK Rijeka). Ekipno su, sad već gotovo sigurno s 11-godišnjeg prijestolja vozači Karting kluba Koprivnica „skinuli“ zagrebački KK1, a o drugoj će poziciji odlučiti AK RI autosport i AMKK Cobra Virovitica.

Nagrada Grada Zagreba 2016 - u španskom za bodove 02

Subotnji program namijenjen Prvenstvu Sjeverne lige za 22 vozača počinje u 7 sati verifikacijom i tehničkim prijemom.Službeni treninzi kreću u 9, a treninzi s mjerenjem vremena za startne pozicije u 10,30 sati. Prvi „set“ utrka starta u 12,30, a drugi u 14 sati, dok će se pobjednicima priznanja uručiti u 15,40 sati.

U nedjelju se za PH vozači okupljaju već od 7 sati, treninzi počinju u 8, a prva bodovna utrka u 13,10 sati. Nagrade najuspješnijima uručit će se u 19 sati.

Tekst, foto: Miroslav KRPAN