HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportNagrada Auto staza Grobnik 2016 – Rajmond Terčić i Ivan Pokos pobjednici prvog dana

Nagrada Auto staza Grobnik 2016 – Rajmond Terčić i Ivan Pokos pobjednici prvog dana


Zanimljiv je i krajnje uzbudljiv bio prvi dan kružne auto utrke „Nagrada Auto staza Grobnik 2016.“ na kojoj u dvije službene konkurencije sudjeluje 28 vozača iz osam domaćih klubova.

U organizaciji Auto sportskog kluba Kastavac čiji je partner Udruga Auto staza Grobnik zaključuje se ovogodišnje Prvenstvo republike Hrvatske na kružnim stazama, dok sudionici „Make Safe Roads Business VIP Kupa“, čiji je nositelj zagrebački Auto karting klub Zanatlija, na grobničkoj stazi voze prve bodovne utrke.

Za mnoge iznenađujuću, ali obzirom na iskustvo stjecano na grobničkoj stazi dugi niz godina, kao i auto koji je izabrao za nastup (Seat Leon) pobjeda Opatijca Rajmonda Terčića (AKK Zanatlija) nije slučajna. Najboljim vremenom treninga, a potom i najbrže odvezenim krugom tijekom bodovne utrke 1:41,857 minuta uz prosjek 147,312 km/sat nije dozvolio iznenađenje i uz gotovo 26 sekundi prednosti pobjedonosno prošao ciljem. Drugo mjesto u zajedničkoj utrci svih klasa PH pripalo je Stipi Bekavcu (AK Solin) u VW Golfu 4, ujedno pobjedniku grupe 3 PH. Na treće je mjesto „spušten“ zbog kazne nepropisnog pretjecanja pod žutom zastavicom jedan od favorita Žarko Knego (AK Dubrovnik) koji je nastupio sa svojom Hondom Civic TypeR. Pobjeda grupe 2 pripala je Igoru Vičeviću (AK Rijeka) za upravljačem  Honde Civic 1.6 Vti, dok je u onoj naslabijoj slavio Sven Gorup (AKK Zanatlija)  u Škoda Fabii. Dubrovčanin Romano Radić završio je Peugotom 106 na krovu bez posljedica, a kvar iznajmljenog VW Golfa III spriječio je Buzećana Valtera Nežića u obrani naslova prvaka Hrvatske.

Grobnik - Nagrada Lema racing 2016 ovog vikenda, očekuje se 50-ak vozača 02

Posebnom promocijom uoči starta prve grobničke službene utrke predstavljeni su svi sudionici,poslije nekoliko godina prvog kup natjecanja u nas. S naglaskom na globalnu akciju UN-a i FIA „Sigurnost u prometu“ na startu Business Vip Kupa našlo se 14 Seat Ibiza Cupra 1.8 Tsi. Najbolju startnu poziciju s treninga za pobjedu je iskoristio jedan od rijetkih iskusnih i trofejnih automobilista u ovom kupu Zagrepčanin Ivan Pokos (AKK Zanatlija). Iako je utrka već u prvom krugu bila prekinuta zbog otpadanja kotača s jednog od automobila, Pokos je u nastavlju dominirao i do cilja  stekao prednost od 3,530 sekundi ispred Damira Jurice (AKK Zanatlija), te pet sekundi od trećeg Gorana Popovića (AKK Zanatlija),nekad trofejnog relijaša koji je time zadržao vodeću poziciju Kupa, a ostvario i najbolje vrijeme utrke 1:53,016 minuta uz prosjek 132,767 km/sat..

Pred sudionicima nedjeljne su utrke koje startaju  treninzima u 8,30 sati, a bodovne utrke kreću u 10,40 sati. Uz PH i VIP Seat kup tijekom dana na grobničkoj stazi i dijelu parka vozača odvijat će se sadržajan program i promo vožnje brojnih sudionika Grobnik Track Daya, tradicionalne i česte automobilističke manifestacije čiji je nositelj Auto staza Grobnik.