HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportNagrada Auto staza Grobnik 2016 – drugi dan pobjede Rajmonda Terčića i Gorana Popovića

Nagrada Auto staza Grobnik 2016 – drugi dan pobjede Rajmonda Terčića i Gorana Popovića


Izvrstan automobilistički vikend na Automorodromu Grobnik. Drugi dan kružne auto utrke „Nagrada Auto staza Grobnik 2016.“ uz sudjelovanje 28 vozača iz osam klubova u dvije konkurencije polučio je niz zanimljivih duela, ali i pobjede favorita.

Poslije pobjede prvog dana i nove stratne pozicije broj 1 ostvarene na nedjeljnom treningu favorit završnice ovogodišnjeg državnog prvenstva na kružnim stazama Opatijac Rajmond Terčić (AKK Zanatlija Zagreb) izvrsnom je vožnjom opravdao taj status.

Od starta je krenuo žestoko u vrhunski pripremljenom Seat Leonu grupe 4 PH i nakon 12 krugova pobjedonosno prošao ciljem uz prednost gotovo dvije minute ispred drugoplasiranog Žarka Knega (AK Dubrovnik racing) u Hondi Civic TypeR koji se morao zadovoljiti tek pobjedom Grupe 3 hrvatskog prvenstva. Terčić je ostvario i najbolje vrijeme dana vozeći 1:42,692 minuta prosjekom 146,115 km/sat.

Pobjednik Grupe 2 bio je Mario Barović (AK Župa Dubrovačka) sa Hondom Civic, dok je u Grupi 1 slavio Tonči Stahor (AK Dubrovnik racing) za upravljačem VW Polo nakon što je bitku za naslov prvaka Hrvatske zbog tehničkih poteškoća izgubio Zagrepčanin Sven Gorup (AKK Zanatlija). U ekipnoj konkurenciji nakon subotnje pobjede AKK Zanatlija Dubrovčani poslije drugog dana nisu dozvolili iznenađenja i jednostavno zahvaljujući Žarku Knegu, Tončiju Stahoru i Maru Franiću jednostavno deklasirali konkurente zaključivši sezonu novom pobjedom i potvrdivši kontinuitet osvajanja ekipnog prvaka Hrvatske.

nagrada-auto-staza-grobnik-2016-drugi-dan-pobjede-rajmonda-tercica-i-gorana-popovica-02

Nova utrka „Make Safe Roads Business Vip Kupa“ izazvala je pažnju brojnih ljubitelja brzina. Očito je da su se „dečki“ uhodali i da su krenule prave borbe za bodove. U prvi su plan izbili sve donedavno trofejni hrvatski prvaci Goran Popović i Ivan Pokos, članovi AKK Zanatlija, a izvrsno se tijekom cijele utrke držao Tomislav Sajko koji je pravilima u drugoj utrci startao s prve pozicije. Početna „zmija“ 14 „Seat Ibiza Cupra 1.8 Tsi“ kojima se nastupa u nedavno začetom novom domaćem kupu brzo nakon starta razbila se u više grupa. Popović je vodio od početka, zbog jednog nesportskog dodira s Zoranom Kotromanovićem Pokos je opomenut, da bi u direktnom srazu i novom „dodiru“ u pokušaju prestizanja vodećeg Popovića izvukao deblji kraj, nakratko izletio sa staze, vratio se i završio tek na 11.poziciji.

Goran Popović, znan kao vrsni reli majstor i šampion,  jurio je ka novoj pobjedi na krugu osvojivši vrijedne bodove čime se učvrstio na liderskjoj poziciji Vip Kupa. S tek 626 tisućinki zaostatka drugi je ciljem prošao Tomislav Sajko, dok je treće mjesto pripalo još jednom povratniku u automobilističke vode Osiječaninu Zoranu Kotromanoviću, svi članovi nositelja Kupa AKK Zanatlija. Sudionike Kupa kroz pet dana očekuje jedan relaksirajući nastup u okviru Shakedowna „43.Croatia rallya“ (29.9.-1.10.) u Poreču, da bi borbu za bodove nastavili u Dubrovniku 8. i 9. listopada na utrci kojom će završiti i Prvenstvo Republike Hrvatske na brdu.

Drugi puta ove godine uspješnu organizaciju na Automotodromu Grobnik polučili su Auto sportski klub Kastavac i Auto staza Grobnik, a sve u sklopu dvodnevne oktanske priredbe „Grobnik Track Day“.