Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNa putu je ‘beba’ Aston Martin V8!

Na putu je ‘beba’ Aston Martin V8!


Nakon predstavljanja modela DB9 Coupe i Volante, poznata sportska marka Aston Martin, inače u vlasništvu Forda, pokrenula je novi veliki ambiciozni projekt – stvaranje najmanjeg Astona. Britanski proizvođač sportskih automobila ima svoje modele u tri kategorije, a najmanji Aston trebao bi donijeti kako osvježenje u paleti modela tako i privući još jednu potencijalnu kategoriju  kupaca.

Ideja za najmanji  Aston prvi put je predstavljena u konceptu Aston Martin V8 premijerno predstavljenom još prije nekoliko godina na detroitskom auto sajmu. Na tom je stilu razvijen standardni i trenutno aktualni DB9 model, sa sličnim proporcijama, dimenzijama i stilom. No, ipak postoje razlike. Ovaj automobil trebao bi biti direktna konkurencija novo Porsche 911 modelu, kao i drugim sportskim automobilima cjenovnog razreda ispod 75.000 američkih dolara (60.000€). Prema nekim nagađanjima, model će vjerojatno nositi oznaku ili DB5 (pod ‘kapom’ modela DB9 i ostavljajući prostor za model DB7) ili V8 (po oznaci i vrsti pogonskog agregata).
Kao i DB9, mali Aston biti će tehnički vrlo sličan. oba automobila izgrađena su na V-H platformi koja se prilagođava ovisno o veličini vozila. U mini Aston bit će ugrađeno dosta laganih legura i aluminijskih materijala. Po izgledu bi također trebao biti sličan AM V8 konceptu, a u usporedbi s modelom DB9 očekuje se upečatljiviji i oštriji dizajn. Ono što je sigurno je kako će biti odlično dizajniran i luksuzno opremljen kao AM-ov model Vanquish.
Iako za sada još uvijek nije potvrđeno, u mini Aston Martin vrlo će se vjerojatno ugrađivati Jaguarov V8 motor (umjesto najavljivanog Duratecovog V6 koji se nalazi u DB9 i Vanquish modelima). Radi se o motoru od 4.3 litre i snagom od najmanje 370KS, a priča se čak o nabildanom motoru od ravnih 500KS, što bi bila prava konkurencija modelima Porsche 911 Turbo ili Mercedes-Benz SL55 AMG.
I za kraj, recimo kako će se u ovaj AM ‘bebi’ koncept  ugrađivati dva različita pogona – 6-brzinski ručni i 6- brzinski automatski s manualnim funkcijama (slično kao u modelu DB9).