Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiNa Masters of Dirt kampanja Razmisli podsjetila na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola

Na Masters of Dirt kampanja Razmisli podsjetila na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola


Zahvaljujući kampanji „Razmisli – kad piješ, ne vozi“ posjetitelji spektakla „Masters of Dirt“ imali su priliku informirati se o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola.

Zagrebačka pivovara u sklopu svoje kampanje Razmisli podsjetila je sve ljubitelje vratolomija na dva i više kotača kako alkohol i vožnja nikako ne idu zajedno. Tako su svi posjetitelji zagrebačke Arene imali priliku dobiti i privjesak za automobilske ključeve „Razmisli – kad piješ, ne vozi“ koji je u trenucima uključivanja u promet idealan podsjetnik na glavnu poruku kampanje. Akciju dijeljenja privjesaka i skretanja pozornosti na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola podupro je i poznati voditelj Ivan Vukušić, koji je te večeri moderirao vratolomni spektakl.

Prema rezultatima posljednjeg istraživanja o navikama konzumacije alkohola u Hrvatskoj koje je Zagrebačka pivovara u sklopu kampanje Razmisli predstavila u prosincu 2012., nastavlja se trend neodgovorne konzumacije i vožnje pod utjecajem alkohola. Prema istraživanju, čak trećina aktivnih vozača barem je jednom upravljala motornim vozilom pod utjecajem alkohola, a dvanaest posto njih i dalje ne odustaje od vožnje iako su konzumirali alkohol. Prisutnost kampanje Razmisli na manifestaciji Masters of Dirt i na mnogobrojnim sličnim događanjima trebalo bi skrenuti pozornost građana na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola i utjecati na smanjenje ovog negativnog trenda.

Zagrebačka pivovara već šestu godinu provodi nacionalnu kampanju Razmisli čiji je osnovni cilj podignuti svijest o odgovornom i umjerenom konzumiranju alkohola.