Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMuzej automobila na otvorenom – Budicki na Britancu

Muzej automobila na otvorenom – Budicki na Britancu


Ako vi ne možete doći do Muzeja automobila, onda će Muzej automobila doći do vas. Tako bi se mogla sažeti akcija Budicki na Britancu, koja počinje u petak 17. travnja u 20 sati.

Kako bi se obogatio proljetni večernji život glavnog grada te kako bi se građanima podigla svijest o povijesnom razvoju automobilizma u Hrvata, osmišljena je akcija Budicki na Britancu. Riječ je naravno u Britanskom trgu, jednom od najpoznatijih malih zagrebačkih trgova, na kojem će od ovog petka biti izloženi eksponati iz Muzeja automobila Ferdinand Budicki.

Na ovoj izložbipod vedrim nebom svakog petka navečer izmjenjivat će se povijesna vozila, artefakti i memorabilije iz povijesti automobilizma. Osim izložbe automobila i motorkotača održavat će se i projekcije dokumentarnih filmova i nikad viđenih fotografija iz hrvatske automobilističke povijesti sakupljenih iz privatnih albuma, kao i druženje i razgovor svih zainteresiranih sa vlasnicima i stručnjacima za starodobna vozila.

Grad Zagreb podržava ovaj projekt, koji jednom od najljepših zagrebačkih trgova daje nov i autentičan sadržaj, a koji je dugoročna zanimljiva atrakcija za građane, ali i domaće i strane turiste. Cilj je svega da se kroz zanimljiv pristup i sadržaj djeluje na podizanju svijesti o povijesnom razvoju automobilizma i revitalizaciju kulturnog identiteta Zagreba kroz prve automobiliste – esenciju građanskog društva na početku prošlog stoljeća.

Budicki1