Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMUP i ORYX Centar za sigurnu vožnju organizirali su 5. memorijalni turnir Mario Kusanić

MUP i ORYX Centar za sigurnu vožnju organizirali su 5. memorijalni turnir Mario Kusanić


MUP i ORYX Centar za sigurnu vožnju organizirali su 5. memorijalni turnir Mario KusanićNatjecanje u spretnosti vožnje organizirala je Mobilna jedinica prometne policije, a u njemu je sudjelovalo preko 60 natjecatelja iz svih policijskih uprava Republike Hrvatske.

Natjecanju su prisustvovali dr. Josip Mihaljević, voditelj projekta pri Kabinetu ministra unutarnjih poslova, načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije g. Krunoslav Borovec, g. Goran Burušić, načelnik PU zagrebačke, g. Denis Herceg, zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije, g. Rudolf Tadić, zamjenik zapovjednika Mobilne jedinice prometne policije i gđa. Zvijezdana Samardžić, direktorica ORYX Centra za sigurnu vožnju.

U ime ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića, natjecateljima i uzvanicima obratio se g. Borovec te prisjetio policijske akcije i pogibije Maria Kusanića sljedećim riječima: „Drago mi je što ovo okupljanje u njegovu čast postaje tradicija koja s jedne strane gaji i njeguje sjećanje na njega, a s druge strane potiče stjecanje vještina i spretnosti koje su važne za policijsku službu. Lijepo je vidjeti da smo svi danas ovdje okupljeni, ne da bismo obilježavali formalne godišnjice, nego da živom riječju, razgovorima, druženjem i natjecanjem nastavimo njegovati one najviše vrijednost standarde u hrvatskoj policiji“.

„Ponosni smo što i ove godine sudjelujemo u organiziranju ovog memorijala, te turnira koji je edukativnog, ali i humanitarnog karaktera. ORYX Centar za sigurnu vožnju spreman je i dalje pomagati svojim resursima u ovom, ali i drugim sličnim projektima u budućnosti.“, izjavila je Zvijezdana Samardžić, direktorica Centra.
Najuspješniji sudionik bio je Hrvoje Poljanec, policijski službenik Mobilne jedinice prometne policije, drugo mjesto osvojio je predstavnik Policijske uprave krapinsko zagorske, Josip Haramina, a treći je bio Miljenko Maričić, policijski službenik I. Postaje prometne policije u Zagrebu. Turnir je bio humanitarnog karaktera te su sva sredstva prikupljena od kotizacija i donacija ORYX Grupe uručena obitelji Kusanić prilikom dodjele nagrada.

ORYX Centar za sigurnu vožnju prvi je i jedini centar u Hrvatskoj vrhunski opremljen i specijaliziran za izvođenje treninga sigurne vožnje na posebnim modulima namijenjenim za vježbanje različitih tehnika vožnje. Površina od 80.000 kvadratnih metara s 4 modula omogućuje izvođenje vježbi vožnje na automobilu, motociklu, kamionu ili autobusu te mnoge druge specijalne vježbe u potpuno sigurnom okruženju i na najvišoj razini po uzoru na najmodernije centre za sigurnu vožnju u Europi.