Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMultibrand Servis – prvi hrvatski klaster u autoindustriji

Multibrand Servis – prvi hrvatski klaster u autoindustriji


Godišnji promet članica klastera kreće se oko 2 milijarde kuna, a ideja ovog povezivanja je pomoći članicama da lakše prebrode krizu te istovremeno pruže krajnjim korisnicima i potrošačima maksimalnu kvalitetu usluge prema standardima Europske unije.

U Muzeju Mimara danas je predstavljen prvi hrvatski klaster u auto industriji pod nazivom "MULTIBRAND SERVIS". Projekt je nastao praćenjem i analizom globalnih i lokalnih događanja u auto industriji s ciljem postizanja maksimalne uspješnosti auto kuća, osiguravatelja, distributera auto dijelova i servisnih radionica na zadovoljstvo krajnjih korisnika usluga (potrošača).

Iza imena "MULTIBRAND SERVISA" stoji stručni tim ljudi s dugogodišnjim iskustvom u auto industriji koji su detaljno upoznati s procesima nabave i distribucije vozila, dijelova i servisnih usluga povezanih s automobilskom industrijom.

Prilikom predstavljanja projekta, direktor "MULTIBRAND SERVISA", gospodin Davor Strineka izjavio je: "Udruživanjem u "MULTIBRAND SERVIS" odgovaramo na potrebe tržišta i stvaramo modernu organizaciju konkuretnu i u okvirima Europske unije. Kroz naš klaster dobavljači dobivaju mrežu kvalitetnih kupaca, korisnici brzu, kvalitetnu i transparentnu uslugu, a servisni partneri bolje cijene i dostupnost rezervnih dijelova, lakšu naplatu potraživanja te više posla u radionici, što je cilj kojim svi zajedno težimo. Nije nam interes prodavati robu i dijelove u radionicama kao ostale servisne i prodajne mreže, već nam je interes stvoriti domaći klaster koji će udovoljiti svim zahtjevima tržišta i prebroditi krizu u auto industriji. Udruživanjem svaka od članica zadržava svoju samostalnost te i dalje pored partnerstva ostajemo konkurenti, ali zajedničkom suradnjom obuhvaćamo područja rada koja su većini partnera pojedinačno teže ostvariva i nedostupna, poput najboljih uvjeta kod dobavljača, zajedničkih marketinških aktivnosti, pravnog i financijskog savjetovanja, supervizije u radu s osiguravajućim kućama i dobivanjem licenci prilikom ulaska u EU".

Automanija.com portal također podržava ovaj projekt u nadi da će vlasnici automobila dobiti kvalitetniji servis automobila uz niže cijene radnog sata i niže cijene auto dijelova.

Foto: Božidar Komarić, Automanija.com