Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMotorkotači Igor – nova radionica i servis motocikala

Motorkotači Igor – nova radionica i servis motocikala


Na zagrebačkoj Željezničkoj cesti 52, odmah uz Novu Branimirovu, svoj servis i rent-a-bike mjesto otvorio je Igor Ivankić, 25-godišnjak koji je posljednjih osam godina svog života posvetio servisiranju motocikala.

Nakon osam godina servisiranja motocikala Igor Ivankić zakoračio je u samostalne poslovne vode i otvorio servis za motocikle pod nazivom “Motorkotači Igor”.

Servis specijaliziran za BMW-ove motocikle smješten je na zagrebačkoj Željezničkoj cesti 52, pokraj Nove Branimirove, a u njemu od kraja lipnja Igor sa svojim kolegom počinje raditi kako sam kaže – punom parom.

Ovaj 25-godišnjak je motociklistima itekako poznato ime, a to se vidjelo i na dan otvorenja kada su svog omiljenog “doktora za motocikl” došli podržati klijenti, prijatelji i partneri iz Hrvatske, zemalja regije, Europe, ali i čak iz daleke Argentine iz koje je doputovao par, Leandro Mendez i Fernanda Mulet, koji je u proputovanju svijetom.

Više od 100 motociklista, zajedno s Igorom, razgledalo je njegov servis, a nakon toga se slavilo, baš onako kako to motoristi rade, uz dobru rock svirku, hranu i piće.

Motorkotači Igor - nova radionica i servis motocikala 02

Svako putovanje, a pogotovo ono motociklom, zahtijeva pregled vozila. Igor Ivankić savjetovao je što treba provjeriti na motociklu ako svojim omiljenim dvokotačem krećete na more:

“Potrebno je napraviti nekoliko osnovnih stvari – provjeriti ispravnost kočnica, pregledati ovjes i pregledati gume. Nikada nemojte štedjeti na gumama, one su pod opterećenjem, a ljeti se posebno troše jer se kreću po vrelom asfaltu. Treba provjeriti ulje te doliti novo ako je potrebno. Bitan je i sustav hlađenja. Kakav god sustav hlađenja imao vaš motocikl, svakako sve dobro pregledajte i počistite rebra ako se motor hladi zrakom, a ako se hladi vodom, dolijte rashladnu tekućinu. Kada se prelaze duže relacije, pogotovo ako se putuje na odmor, motocikl je više opterećen nego inače, stoga savjetujem pažljivu vožnju i kontrolu motocikla. Naravno, važno je prikladno se odjenuti i ne zaboraviti staviti kacigu na glavu”.

Motorkotači Igor - nova radionica i servis motocikala 03