Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMotoGP, Njemačka: Marc Marquez se vratio u pobjedničku formu

MotoGP, Njemačka: Marc Marquez se vratio u pobjedničku formu


Odličan vikend bio je za Repsol Honda tim, ostvarili su dvostruku pobjedu – Marc Marquez je ostvario svoju drugu pobjedu u sezoni, a Dani Pedrosa je uspio nadmudriti Valentina Rossija.

Zanimljiva se utrka vozila danas na njemačkom MotoGP-u. Stvari su bile kristalno čiste za Marca Marqueza koji je došao do nove sezonske pobjede. Iako je prvi zavoj prvi ušao Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha), Marquez ništa nije htio ispustiti slučaju – vrlo je brzo prešao u vodstvo i nije ga ispuštao iz ruku do kraja utrke.

Oštra se borba vodila od 2-4. mjesta, a akteri su bili odlični Valentino Rossi (Movistar Yamaha) koji je obišao i timskog kolegu Lorenza i Pedrosu. Sve se vozilo na nož, no čini nam se tijekom utrke kako Rossija baš gume nisu slušale. Gotovo na samom početku utrke, već nakon nekoliko krugova, gotovo da je izletio na staze.

Čini se kako je staza u Njemačkoj, a koja je karakteristična po gotovo stalnim zavojima te usponima i padovima više odgovarala Hondinim vozačima. Pedrosa je brzo ulovio Lorenza i Rossija, tako da je polovicom utrke (vozilo se 30 krugova) poredak bio  – Marquez daleko naprijed, Pedrosa drugi kojem je Rossi puhao za vratom, a Lorenzo je brzo odustao od utrke i držao četvrto mjesto.

Do pred kraj utrke Rossi je napadao, ali Pedrosa je posljednjih nekoliko krugova odvezao savršeno tako da je legendarni Talijan morao popustiti.

Nakon današnje utrke Rossi je povećao svoje vodstvo ispred timskog kolege Lorenza. Marquez poprilično zaostaje, ali do kraja sezone sve se još može promijeniti. Slijedeća se utrka vozi 9. kolovoza na američkom Indianapolisu, slijedi 4-tjedna ljetna stanka. Do tada evo rezultata utrke, kao i vozački poredak.

MotoGP, Njemačka - Marc Marquez se vratio u pobjedničku formu 02 MotoGP, Njemačka - Marc Marquez se vratio u pobjedničku formu 03