Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMotoGP: Jorge Lorenzo ostvario drugu pobjedu za redom

MotoGP: Jorge Lorenzo ostvario drugu pobjedu za redom


U vrlo zanimljivoj utrci u Francuskoj (Le Mans) Španjolac je već od samog starta dao do znanja kako ne namjerava nikome prepustiti pobjedu. Yamaha je uz drugo mjesto Rossija ostvarila dvostruku pobjedu.

Utrka se na samom startu rasplela malo drugačije nego što smo očekivali. Iako je aktualni svjetski prvak Marc Marquez (Honda) bio prvi na startu, već nakon prvog zavoja je izgubio vodeću poziciju od Lorenza, te dva Ducatijeva vozača, Andrea Divizioso i Andrea Iannone.

Naravno, nikada ne smijete zaboraviti na Rossija koji je nakon prvog kruga bio peti, no brzo se počeo približavati vodećima – prvo je prestigao Marqueza, zatim je ceh platio Iannone, pa i Divizioso. No, Lorenzo je bio pretvrdi orah za Rossija, tako da se do kraja utrke morao zadovoljiti drugim mjestom.

Posljednjih nekoliko krugova odličnu su vožnju pokazali Iannone, Marquez i Bradley Smith (Yamaha). Talijan je počeo popuštati na 4. mjestu, tako da su ga Bradley i Marquez sustigli. Odličnim trobojem u kojem su ipak Marquez i Iannone bili glavni zabavili su nas nekoliko krugova. Pobjedu je među njima ipak odnio Marquez koji je dokazao zašto je prvak.

Utrku je obilježilo i puno izlijetanja – čak sedam vozača je izletjelo sa staze. Evo i rezultata utrke, slijedeća se utrka vozi u Italiji. Jedva čekamo 🙂

MotoGP - Jorge  Lorenzo ostvario drugu pobjedu za redom 02

MotoGP - Jorge  Lorenzo ostvario drugu pobjedu za redom 03