Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMotoGP: Dani Pedrosa u zadnjem zavoju dobio utrku protiv Jorge Lorenza u češkom Brnu

MotoGP: Dani Pedrosa u zadnjem zavoju dobio utrku protiv Jorge Lorenza u češkom Brnu


Bilo je oštro, uzbudljivo do posljednjeg zavoja kada je Pedrosa boljim ulaskom i izlaskom prestigao tada vodećeg Lorenza, koji se ipak morao zadovoljiti drugim mjestom.

Na subotnjim kvalifikacijama najbolje vrijeme ostvario je Jorge Lorenzo na Yamahi ispred Cal Crutchlowa i Dani Pedrose. Pedrosa je bio odličan na treninzima, ali pad u kvalifikacijama značio je tek treće mjesto na startnom gridu.

Lorenzo je odlično krenuo u utrku i držao vodeću poziciju sve do polovice utrke kada ga na kočenju u trećem zavoju prelazi Pedrosa. Borba između njih dvojice trajala je do samog kraja utrke, kada u posljednjem zavoju Pedrosa ponovno prlazi Lorenza i odnosi pobjedu s manje od dvije dsetinke sekunde. Cal Crutchlow od samog starta je sigurno držao svoju treću poziciju i na tom je mjestu prošao ciljem.

Četvrto mjesto osvojio je Dovizioso, peti je bio Bradl, šesti Bautista, a na sedmom mjestu utrku je završio Valentio Rossi na Ducatiju. Do kraja sezone još je šest utrka, a trenutačno u poretku vodi Lorenzo s 245 bodova, ispred Pedrose s 232 osvojena boda. Treći je Casey Stoner, koji zbog ozljede nije nastupao na ovoj utrci, a do sada je sakupio 186 bodova. Sljedeća utrka na rasporedu j 16. rujna na stazi Misano.

Izvor: Automoto-portal.hr