Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoMotoGP, Brno: Jorge Lorenzo uz 5. pobjedu preuzeo vodstvo na ljestvici

MotoGP, Brno: Jorge Lorenzo uz 5. pobjedu preuzeo vodstvo na ljestvici


Odličnu utrku gledali smo u Češkoj Republici, na stazi u Brnu uz više od 138 tisuća gledatelja, gdje je se vodila oštra borba za pobjedu između Lorenza i Marqueza. Ovaj puta je Lorenzo bio brži.

Sjećamo se utrke od prošlog tjedna u Indianapolisu (SAD) u kojoj je Jorge Lorenzo (Yamaha) također vodio cijelu utrku, no pred kraj ga je Marc Marquez (Honda) stisnuo i preuzeo vodstvo. Ovaj puta je bilo “ista meta isto odstojanje”, no Lorenzo je bio prebrz za Marqueza. Do polovice utrke Marquez je držao ritam, no gume su mu počele popuštati i morao je odustati od lova na prvo mjesto.

Kada već spominjemo gume, Lorenzo je imao srednje tvrde gume naprijed i nazad, Marquez je imao Med – Hard, a treće plasirani Valentino Rossi (Yamaha) je imao Hard – Hard. Odabir guma očito nije igrao neku veliku ulogu, iako je u Brnu bilo pakleno vruće, u prosjeku 43 stupnja Celzija na stazi na kojoj se vozilo 23 kruga.

Već na samom startu odvajaju se Lorenzo i Marquez. Treći Rossi je nekako ostao zaglavljen tako da je u prvi zavoj ušao kao peti. Morao se probijati do 3. mjesta kako bi napao vodeće. Prvi dio je odradio, no kao što je i sam priznao, vodeći dvojac je bio prebrz. I u današnjoj utrci smo vidjeli koliko su Ducati motori brzi na ravnom. Andrea Iannone i Andrea Divizioso.

Slabije je krenuo i Dani Pedrosa (Honda) koji se iz sredine morao probijati prema naprijed. Sam kraj utrke bio je njegov, kada je uspio u posljednjim zavojima prestići Diviziosa i osvojiti bod više. Na utrci smo imali i četiri odustajanja – Winales, Crutchlow, Laverty i de Angelis.

Utrku u Brnu zapamtit ćemo po tome što smo dobili i novog predvodnika na ljestvici vozača – Lorenzo je prvi s 211 bodova, a drugi je dosadašnji predvodnik Rossi s istim brojem bodova. Treći je Marquez sa 159 bodova. Između ovog trojca će se voditi bitka za prvaka. Trenutno za osvajanje titule najviše ima Lorenzo koji je uhvatio ritam i trenutno ima 5 pobjeda, Rossi ima tri, a Marquez dvije. Do kraja sezone vozi se još sedam utrka i sve je još uvijek moguće.

Slijedeća utrka je za dvije nedjelje, a vozi se na britanskom Silverstoneu. Do tada evo i rezultata utrke i ljestvice vozača.

MotoGP Brno -  Jorge Lorenzo 5. pobjeda 02

MotoGP Brno -  Jorge Lorenzo 5. pobjeda 03