Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMotoGP, Argentina: Valentino Rossi preoteo pobjedu Marc Marquezu

MotoGP, Argentina: Valentino Rossi preoteo pobjedu Marc Marquezu


Krivi odabir guma i incident 2 kruga prije kraja koštala su Marca Marqueza i pobjede, ali i bodova. U bliskom kontaktu s Valentinom Rossijem izvukao je deblji kraj. Puno deblji – pao je s motora i izgubio sve.

Ponovo smo gledali odličnu MotoGP utrku, treća sezonska utrka vozila se u Argentini. Na startu je vodeći Marquez na trenutak izgubio svoje prvo mjesto, ali ga je brzo vratio. Već nakon nekoliko krugova odvojila se prva šestorka – Marquez, Crutchlow, Divizioso, Ianone, Lorenzo i Rossi. No, tada je proradio Rossi koji je počeo prestizati konkurenciju i 15. krugova prije kraja bio je drugi i krenuo u lov na vodećeg Marqueza koji je imao više od 4 sekunde prednosti. U međuvremenu se Hernandezu zapalio njegov motor tako da je odustao od  utrke.

U tom trenutku je lov izgledao nemoguć, no Španjolac je postigao veliku prednost zahvaljujući mekim gumama koje su lagano počele popuštati. S druge strane Rossi je imao tvrđe gume koje su se bolje držale. Malo po malo, Rosi je počeo skidati po 0,3 sekunde, a kako se utrka približavala kraju skidao je sve više. Sedam krugova prije kraja bila je razlika 2,1 sekunde.

Dva kruga prije kraja Rossi je gadno pritisnuo Marqueza i uspio ga obići na startno-ciljnoj ravnini. No, vrući Marquez nije htio popustiti niti milimetar i odlučio je pošto-poto vratiti svoje mjesto što ga je puno koštalo. Mala nepažnja i njegova prednja guma udara u stražnju gumu Rossijeve Yamahe i ishod je jasan – prednja guma uvijek gubi, tako da se Marquez našao na asfaltu. Šteta, jer je odlično gradio utrku do samog kraja. Ovako je ostao bez svih bodova.

Evo i rezultata utrke, dodatne detalje potražite na službenim stranicama. Slijedeća utrka se vozi 3. svibnja u Španjolskoj… na terenu Marqueza, koji će sigurno željeti izravnati račune. Za sada je u pobjedama 2:1 za Rossija.

MotoGP 2015 Argentina 02