Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMitsubishi u dilemi o novim vozačima

Mitsubishi u dilemi o novim vozačima


Šef Mitsubishi motorsport tima Mario Fornaris priznao je kako u posljednje vrijeme razmišlja o otkazivanju ugovora za jednog od tri nova mlada vozača za iduću WRC sezonu. Ove sezone Gianluiggi Galli, Kristian Sohlberg i Daniel Sola zajednički su dijelili drugo vozačko mjesto u Mitsubishi timu u Lanceru WRC, dok vozačko mjesto nije upitno za prvog vozača tima Gillesa Panizzija.

Tim će vjerojatno biti prisiljen otpustiti bar jednog vozača do početka iduće reli sezone. No, i dalje im je primaran cilj rad na razvojnom programu i prilagođavanje novog Lancera vozačima i reli stazama.
Fornaris je priznao kako će biti teško odabrati vozača kojem će se morati zahvaliti, jer su sva trojica otprilike jednako napredovali. “Nisam još siguran, ali najvjerojatnije dva mlada vozača ostaju, a jedan odlazi. Izbor ne bi bio lakši niti da je jedan od njih trojice slabiji od ostatka ekipe”, kaže Fornaris.
Sohlbergu je odobreno da se kao drugi vozač pojavi na reli utrkama u Argentini i Finskoj. U timu se nadaju kako će Sohlberg ponoviti prošlotjedni uspjeh Gallija koji je u turskom reliju osvojio prve timske bodove na ljestvici konstruktora, osvajanjem desete pozicije. Do sada su na vozačkoj listi osvojili ukupno  dva boda.