Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMitsubishi Lancer Evolution X MR i GSR – facelift da, bolje performanse ne

Mitsubishi Lancer Evolution X MR i GSR – facelift da, bolje performanse ne


Mitsubishi Lancer  Evolution X je impresivan automobil, tu nema dileme. Jedan od najboljih u klasi. Nekada poznat kao isključivi sportaš, a danas kao ugodan i komforan automobil sa sportskim duhom. Uskoro ćemo dobiti i "faceliftanu" inačicu desetke, ali bez previše izmjena. Ipak, i dalje je ovaj model vrlo "zavodljiv".

Mitsubishi je pronašao prostora i dodao novu vrijednost na redizajnirani model, bez podizanja cijene. Tako će novi Lancer Evolution SE imati twin-clutch TC-SST mjenjač, više opcija za personalizaciju interijera. U stvari, pojavit će se dvije inačice Lancera Evolution – GSR model s 5-brzinskim mjenjačem s vrlo kratkim brzinama, te hrpom elektronskih dodataka od kojih izdvajamo kompanijin hvaljeni Super All-Wheel Control (S-AWC) sustav pogona na svim kotačima . Druga inačica nosit će oznaku MR i imat će spomenuti inovativni Mitsubishijev 6-brzinski Twin Clutch Sportronic-Shift Transmission (TC-SST) mjenjač.

Obje inačice, MR i GSR, doživjele brojne izmjene i dodatke kao što su i 40GB tvrdi disk, USB priključke, FUSE hands-free sustav, Bluetooth i iPod, no što se tiče motora, tu se stvari neće mijenjati.