Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMitsubishi Lancer Evo X Final Concept – oproštajni model s 480 KS premijerno u Tokiju

Mitsubishi Lancer Evo X Final Concept – oproštajni model s 480 KS premijerno u Tokiju


Mitsubishi je fotografijom najavio oproštajno izdanje Lancera Evo X. Final Concept sa 480 KS bit će premijerno prikazana na sajmu u Tokiju u siječnju 2015.

O tome da Mitsubishi neće više proizvoditi kultnu Evo verziju Lancera slušamo već par tjedana i nikako da povjerujemo do kraja. Nažalost, istina je. Uskoro će biti predstavljena i finalna edicija aktualnog modela Evo X, simboličnog naziva Final Concept.

Oproštajni model, prema viđenom na fotografiji, napravljen je u mat crnoj boji, sa sjajnom bojom na krovu i stražnjem spojleru, uz nekoliko kromiranih detalja. Prije nego ode u povijest, Evo X dobio je motor dostojan prave oproštajne vožnje – 2.0 litreni benzinac ‘nabildan’ je do 480 KS, uz pomoć HKS turbopunjača i intervencija na usisu i ispuhu te novom softveru. Pogon naravno ide na sve kotače, preko 5-stupanjskog ručnog mjenjača. HKS je napravio i podesivi sportski ovjes, a 19-colne alu-felge napravio je RAYS.

Lancer Evo X Final Concept bit će javnosti predstavljen na Tokyo Auto Salonu, koji se održava od 9. do 11. siječnja 2015.