Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMitsubishi Fuso Canter 4X4 – treba vam novi kamion?

Mitsubishi Fuso Canter 4X4 – treba vam novi kamion?


Kada je u listopadu 2011. potpuno izmijenjena nova generacija kamiona Fuso Canter stigla na tržište, označila je prekretnicu u kamionskom programu. Sada na europsko tržište prvi put stiže i model s pogonom na sve kotače čiji će prvi primjerak s proizvodne trake u tvornici u portugalskom Tramagalu sići potkraj veljače.

U izvedbi 4X4 dolazit će model Cantera 6C18 s najvećom dopuštenom masom od 6,5 tona, kabinom Comfort širine 2 metra te sa snagom motora od 129 kW (175 KS). Pogon na sve kotače moći će se uključiti ili isključiti prema potrebi, što omogućava veliku ekonomičnost i uštedu goriva. Blokada diferencijala na stražnjoj osovini dio je standardne opreme, prijenos se odvija 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, a prijenosni je odnos stražnjeg diferencijala 1:5,285.

Kupci mogu birati između komforne jednostruke ili dvostruke kabine s tri ili sedam sjedala, odnosno između osovinskih razmaka od 3415 mm i 3865 mm. Nosivost šasije kreće se u rasponu od 3500 do 3735 kg. Zahvaljujući geometriji sustava pogona na sve kotače, kut nagiba sprijeda je 35 stupnjeva, za razliku od 18 stupnjeva kod Cantera 4×2, dok je kut povišenja 24 stupnja, za razliku od 11 stupnjeva kod modela bez pogona na sve kotače. Udaljenost od tla povećana je s 219 na čak 320 mm.

Off-road sposobnosti čine Fuso Canter 4×4 idealnim izborom za sve namjene izvan asfaltiranih cesta, primjerice na gradilištima, u sektoru opskrbe energijom ili za potrebe vatrogasaca, dok zimi može služiti za čišćenje snijega ili posipanje ulica. Budući da je širok samo dva metra, njegove su prednosti i okretnost te lako upravljanje u uskim ulicama. Učinkovitost Cantera 4×4 najbolje se može vidjeti, primjerice, na gradilištima, gdje je nenadmašan kad se treba nositi sa skliskim podlogama. Njegova velika nosivost, povoljni troškovi održavanja i opcijski sustav start/stop čine Canter 4×4 prvakom štedljivosti.

Uza sve novitete, tradicionalne praktične vrijednosti Cantera, najprodavanijeg Daimlerova modela kamiona u svijetu, ostaju nepromijenjene: to su ponajprije iznimna pokretljivost (krug okretanja Cantera 4×4 iznosi 13,5 ili 15,1 m, ovisno o verziji), kabina smještena iznad motora, čime se štedi na prostoru, robustan dizajn, nenametljivo smještena ručica mjenjača u instrumentnoj ploči te dodatno povećana sigurnost.