Vremeplov


Nalazite se ovdje: Početna stranicaVremeplovMini Morris slavi 55. rođendan – izložba u Muzeju automobila Ferdinand Budicki
Mini Morris slavi 55. rođendan - izložba u Muzeju automobila Ferdinand Budicki

Mini Morris slavi 55. rođendan – izložba u Muzeju automobila Ferdinand Budicki


“Mini auto za Maxi doživljaje” moto je pod kojim se u Muzeju automobila Ferdinand Budicki održava izložba povodom 55. rođendana Mini Morrisa.

Treća tematska izložba povodom 55 rođendana Mini Morrisa (1959-2014) otvorena je 20. ožujka u Muzeju automobila Ferdinand Budicki i traje do 20. svibnja 2014. godine.

U Muzeju automobila kroz pet izloženih Minija možete vidjeti fenomen jednog od najutjecajnijih automobila u povijesti auto industrije. Na izložbi je izložen i najstariji Mini u Hrvatskoj koji datira iz 1964. godine, najmlađi proizvedeni model iz 2000. godine, off road izvedba, Mini Arsena Dedića i jedna kućna preinaka tzv. „home made“ verzija.

Uz Minija posjetitelji mogu razgledati 50 originalnih fotografija nastalih u periodu od 1960-1990. godine koje obuhvaćaju razne svjetove koje je stvorio ovaj kultni automobili od automobilističkih utrka u Monte Carlu do svjetskih susreta na kojima se okupljaju vlasnici i obožavatelji Minija.

Spomenute fotografije i dokumentarni filmovi prikazuju se i na dva LED panela, dok se u muzejskoj kino dvorani svakodnevno prikazuje dokumentarni film o povijesti Minija u trajanju od 50 minuta. U sklopu izložbe možete vidjeti i literaturu, memorabilije, modelu u raznim mjerilima, artefaktu i igračke na temu Mini Morrisa.

Svaku subotu u 11:00 sati posjetitelji mogu sudjelovati na jednosatnim predavanjima vezanim uz razne teme Mini svijeta, mehaničarskom kutku u muzejskoj radionici, a nakon svega i provozati se u Minijima kako bi upotpunili vlastiti doživljaj čitave izložbe.

Mini Morris slavi 55. rođendan - izložba u Muzeju automobila Ferdinand Budicki