Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMINI i službeno potvrdio: vraćamo se u WRC reli utrkivanje!

MINI i službeno potvrdio: vraćamo se u WRC reli utrkivanje!


MINI, legendarno ime među automobilima, ali i u svijetu auto utrka, ponovo se vraća u World Rally Championship, elitno svjetsko reli prvenstvo. BMW grupacija je potvrdila kako će se MINI u reli utrkama pojaviti već iduće sezone. U stvari, u BMW-u su potvrdili 2011. i 2012. godinu, a vjerojatno i puno duže.

Novi trkaći MINI temelji se proizvodnom Countryman modelu (na slikama niže), a za utrkivanje će ga pripremiti britanski Prodrive, tim koji stoji iza uspjeha Subaru WRC programa od 1989-2008. godine. Nova MINI reli jurilica će pod haubom imati 1,6 litarski 4-cilindrični turbo punjeni motor kojeg potpisuje BMW Motorsport, a koji će biti u skladu s S2000 specifikacijama.

Podsjetit ćemo se samo nekih slavnih vremena, kada je 1960. godine MINI Cooper S odnio neke vrlo važne pobjede, za što su zaslužni vozači Paddy Hopkirk, Rauno Aaltonen i Timo Makinen.

Prva MINI Countryman WRC testiranja očekuju se već na jesen. Za sada nema novosti vezano uz vozačka imena koja će braniti boje tima, ali vjerujemo kako će ona biti brzo popunjena. Iskreno, jedva čekamo prve rezultate.