Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMikko Hirvonen vozio Imprezu kao predvozač na 16. Prealpi Master Showu u Italiji

Mikko Hirvonen vozio Imprezu kao predvozač na 16. Prealpi Master Showu u Italiji


Mikko Hirvonen, koji je nedavno okončao svoju WRC karijeru, ipak se srećom nije u potpunosti oprostio od utrkivanja. Vozit će se iz gušta, a tako je bilo i ovog vikenda na 16. Prealpi Master Showu, gdje je sa Subaru Imprezom WRC nastupio kao predvozač.

S ‘nulom’ na autu Hirvonen i njegov stalni suvozač Jarmo Lehtinen, neopterećeni rezultatom, zabavljali su sebe i publiku, uveličavši ovaj inače spektakularan rally show. Na listi prijava bilo je čak 147 posada, većinom naravno Talijana, ali bilo je gostiju i iz drugih europskih zemalja: Finske, San Marina, Slovenije, Srbije, Rumunjske…

Uz Hirvonena, svakako najveća zvijeda bio je dvostruki prvak svijeta Juha Kannkunen, koji je sa suvozačem Matijem Janhunenon nastupio u Citroenu Xsari WRC. Kankkunen je stari gost ovog showa, a ovaj puta završio je utrku na 12. mjestu generalke. S postignutim vremenom bio bi na petom mjestu, ali zbog minute penalizacije pao je na dvanaesto.

Vozila su se četiri ista brzinska ispita od 10 kilometara, a pobjednik je posada Bertin/Zamboni u Citroenu C4 WRC, sa 16,6 sekundi prednosti ispred posade Trentin/de Marco u Fordu Fiesti WRC. Romagna i Lamonato u Fordu Focusu WRC su treći sa 20 sekundi zaostatka.

Natjecanje su završile i dvije slovenske posade s Mitsubishijima Lancerima: Darko Peljhan/Tina Lazar na 13. mjestu, Aljoša Novak/Matej Čar na 22. mjestu, a posada Saksida/Licen sa Zastavom Yugo bila je 111. Posada Humar/Humar u Škodi Fabiji R2 odustala je na zadnjem brzincu.