Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMichael Schumacher: pripreme na GP2 bolidima (video)

Michael Schumacher: pripreme na GP2 bolidima (video)


Michael Schumacher će se već za dva mjeseca vratiti u elitu, među najbolje, u Formulu 1. Prije toga odradit će neka testiranja na GP2 bolidima u španjolskom Jerezu prije nego se vrati za upravljač Mercedes GP bolida.

Michael Schumacher se priprema na GP2 bolidima

Naime, FIA trenutno ne dozvoljava testiranje bolida prije početka veljače, tako da vozači pronalaze alternativne načine. Schumiju svakako treba trening, nakon svega što se događalo prošle godine. Sjećate se, trebao je uskočiti u vozačko mjesto Masse u Ferrariju, ali jednostavno nije uspio steći kondiciju, za što se pravdao nesrećom koju je početkom 2009. godine imao na motociklu.

S obzirom na trenutne okolnosti pravo na izgovore više nema, tako da će velik dio javnosti upravo biti usmjeren na prvu sezonsku utrku od koje svi očekuju kako će Schumi – briljirati. Razloga sa zumnju nema – ima odličan tim, odličan bolid i sve najbolje preduvjete za osvajanje osmog naslova svjetskog prvaka.

No, ne zaboravimo, puno je mladih vozača koji su jednostavno napaljeni na pobjeđivanje, tako da starom liscu Schumiju neće nimalo biti lako.

Prvi (možda i jedini) u Hrvatskoj donosimo video sa Schumacherovog testiranja iz Jereza, kao i njegovu izjavu.