HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportMeđunarodna brdska utrka 18. nagrada Stubičkih Toplica (3-4.09.2011)

Međunarodna brdska utrka 18. nagrada Stubičkih Toplica (3-4.09.2011)


Brdska auto utrka “nagrada stubičkih Toplica” jedno je od najtežih i najpopularnijih automobilističkih natjecanja na brdskim stazama te privlači značajan interes medija, sponzora i publike.

Organizatori s mnogo entuzijazma godinama uređuju najtežu brdsku stazu u Hrvatskoj, koja je ujedno i najduža u Europi. Njezina raznovrsnost te zahtjevnost zavoja i uspona uvijek iznova predstavljaju izazov brojnim natjecateljima. Unatoč teškim prilikama u kojima se razvijalo ovo natjecanje, ono već duži niz godina zauzima vodeće mjesto u Hrvatskoj, a budući da udovoljava svim sigurnosnim uvjetima glede kvalitete asfaltne podloge i dostatne količine zaštitnih ograda (zahvaljujući velikim ulaganjima Grada Zagreba, Županije Krapinsko-Zagorske i Općine Stubičke Toplice, te sponzora AK “Delta” Zagreb koja su realizirana 2008. godine), uvršteno je u kalendar međunarodnih natjecanja te je time steklo ugled u domaćim i međunarodnim sportskim krugovima.

Osamnaesto izdanje ovog natjecanja koje se organizira pod nazivom “18. Nagrada Stubičkih Toplica” novi je izazov organizatorima i svima onima koji će sudjelovati u provedbi same manifestacije 03. i 04. rujna 2011. godine na Sljemenskog cesti od Pile do Hunjke. Ranija uspješna organizacija ove priredbe i novo uređena staza opravdavaju optimizam organizatora te potiču njihov konačni cilj dobivanja najvišeg međunarodnog statusa – natjecanja za prvenstvo Europe.

I jedna mala zanimljivost – pogledajte automobil na plakatu. To je Renaultom Clio Sport treće generacije, automobil Stelmah Rally Teama, prošlogodišnjeg prvaka u svojoj klasi A6+A7, čiji smo ponosni medijski pokrovitelji još od 2006 godine, a našu reklamu (web adresu Automanije) uvijek možete vidjeti na vozačkim i suvozačkim vratima (gore, iznad stakla).

Više informacija na www.akdelta.hr.