Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMercedes SLS AMG Roadster premijerno na Frankfurt Auto Showu

Mercedes SLS AMG Roadster premijerno na Frankfurt Auto Showu


I prije same premijere u Frankfurtu (15-25.09.2011), Mercedes je objavio nekoliko službenih fotografija i video novog SLS AMG Roadstera.

Kako bi se zadržale vozne osobine Roadster verzije, inženjeri su pojačali konstrukciju automobila, ali su pritom pazili na težinu automobila. To konkretno znači da je masa Roadstera samo 40 kila veća u odnosu na kupe verziju. Krov automobila je platneni i potpuno automotiziran, a stražnji prozor je od stakla.

Za njegovo spuštanje ili podizanje potrebno je 11 sekundi i moguće je upravljati s njime do brzine od 50 kilometara na sat. Bez obzira na položaj krova, prtljažni prostor je identičan i iznosi 173 litre obujma.

Ispod poklopca motora nalazi se 6.3 litreni AMG agregat sa 563 konjske snage i 650 Nm okretnog momenta, a spojen je na sedam brzinski mjenjač sa dvije spojke. Do stotke ubrzava ispod 4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 317 kilometara na sat. Kao što smo već spomenuli, sajamsku premijeru doživjeti će u Frankfurtu, a u prodajnim će se salonima naći tek u jesen. Cijena Mercedesa SLS AMG Roadster još nije objavljena.

Izvor: Automoto-portal.hr