Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMercedes-Maybach S-klasa – istovremena premijera u Americi i Kini

Mercedes-Maybach S-klasa – istovremena premijera u Americi i Kini


Nakon nekoliko teaser fotografija evo napokon vidimo i cijeli novi Maybach, u svoj njegovoj dužini od 545 centimetara.

Pisali smo već o oživljavanju Maybacha, ali ne kao samostalnog branda, nego kao posebne ekstraprodužene verzije Mercedesove S-klase. Premijerno predstavljanje istovremeno je izvedeno na sajmu u Los Angelesu i u kineskom Guangzhou. Simbolično je na taj način poručeno da su dva najvažnija tržišta za novi model SAD i Kina.

S dužinom od 5453 mm i osovinskim razmakom od 3365 mm Mercedes-Maybach S-Class duži je za 20 centimetara od produžene S-klase.
Od dodatnog produžavanja profitiraju najviše putnici straga, njih dvoje, koji imaju na raspolaganju elektropodesive fotelje i pregršt drugi luksuzne i funkcionalne opreme u kojoj mogu u miru i tišini uživati. Novi je automobil naime iznutra najtiši na svijetu, hvale se u Mercedesu, tiši od dosad najtišeg S-Class coupea.

Tržišnu premijeru će novi Mercedesov podbrand imati u veljači iduće godine. U ponudi će biti dva modela: S600 i S500. Prvi ima 6-litreni V12 biturbo motor sa 530 KS i 830 Nm, uz 7-stupanjski automatik, dok je u drugom V8 motora obujma 4663 ccm, sa 455 KS i 700 Nm, uz 9-stupanjski automatik.

Oba modela imaju stalni pogon na četiri kotača. Do stotke i jednom i drugom treba 5 sekundi, a brzina im je ograničena na 250 km/h.