Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMercedes kupuje Aston Martin?

Mercedes kupuje Aston Martin?


 

Ako Tata Motors može kupiti Jaguar i Land Rover, može li Mercedes kupiti britanski automobilski ponos?

Njemački automobilski div već uspješno surađuje s američkim Chryslerom, no u posljedjne vrijeme sve su jače glasine kako žele i većinski dio engleskog kolača kojeg potpisuje Aston Martin. Ova je se informacija brzo proširila širom Interneta, a i sami znate kako naš narod kaže – gdje ima dima, ima i vatre.

Kao što je to i uobičajeno, obje kompanije su zanijekale ovakve glasine, no u praksi znamo kako su one nerijetko i točne, pogotovo nakon što je procurila informacija o razgovorima između dvije kompanije u ožujku. Priča ide dalje, jer su u Aston Martinu zainteresirani za Mercedesovu hibridnu tehnologiju.

I još jedan korak dalje kaže kako su u Mercedesu zaustavili proizvodnju SLR-a i odvojili se od McLarena. Možda smo upravo mi u Hrvatskoj na Zagreb Auto Showu 2008 vidjeli posljednji primjerak Mercedesovog SLR McLarena. Nemojte se začuditi ako je to istina.

I na kraju, manje poznata informacija u javnosti je kako je većinski vlasnik Aston Martina kuvajtski Investment Dar, a istovremeno je i Kuwaiti Investment Authority 7% vlasnik Daimlera AG, roditeljske kompanije Mercedes-Benza.