Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaMercedes BMW i Audi će dijeliti podatke o gužvama, što to znači?

Mercedes BMW i Audi će dijeliti podatke o gužvama, što to znači?


NJemači proizvođači automobila su zamislili kako se povezanost uređaja u automobilima može iskoristiti za pružanje preciznijih podataka o stanju na cesti.

BMW, Mercedes i Audi su se odlučili udružiti kako bi međusobno mogli slati i analizirati podatke o stanju u prometu u stvarnom vremenu. Možda je upravo ovo prvi korak ka koordinaciji svih povezanih automobila neovisno o proizvođaču. Usluga za dijeljenje Real-Time Traffic moguća je jer su sva tri proizvođača suvlasnici Here – tvrtke koja stoji iza Here Maps. te mogu međusobno uživo dijeliti podatke sa senzora u automobilima koji će pružiti preciznija upozorenja o cestovnim uvjetima nego li je to bio slučaj do sada sa brojačima prometa.

Iz Here kažu kako je ova značajka posebno korisna na cestama koje su “žile kucavice” te da će odmah po izlasku usluge 30 zemalja profitirati od sigurnosnih upozorenja skupljenih pomoću podataka iz senzora u slučaju nesreća. Usluga Real-Time Traffic će biti dostupna u više od 60 zemalja.

Partneri će morati prihvatiti ovu uslugu kako bi se potpuno iskoristio njen potencijal i otvoreni su prema suradnji sa drugim tvrtkama iz industrije i ne samo automobilskog svijeta. Tako bi recimo gradovi mogli usklađivati propusnost prometa i usklađivati uzorke prometnih svjetala prema informacijama iz Here-a. Dok bi firme koje se bave dijeljenjem vozila ili razvojem navigacije mogli iskoristiti ovu uslugu za bolju procjenu vremena dolaska.