Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMercedes-Benzova G-klasa terenac 2012. godine u dvije klase

Mercedes-Benzova G-klasa terenac 2012. godine u dvije klase


Nakon gotovo 33 godine neprekidne proizvodnje, Mercedes-Benzova G-klasa i dalje je bez premca. Mišljenje je to čitatelja magazina „Off Road“ koji su G-klasu proglasili terencem 2012. u dvjema kategorijama – što je ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha za off-road legendu.

G-klasa je s lakoćom odnijela pobjedu u kategoriji luksuznog off-roadera i obranila prvo mjesto u kategoriji klasika. Nova M-klasa osvojila je pak drugo mjesto u kategorijama luksuznog SUV-a i novog modela.

Nova generacija G-klase donosi kombinaciju najsuvremenije tehnologije pogona i kvalitetne unutrašnjosti, zadržavajući istodobno svoje cijenjene, karakteristične odlike kao što su ekstremna robusnost i izvrsne terenske mogućnosti. Stoga ne čudi što je titulu „off-roadera godine“ osvojila deveti put.

„G“ obitelj trenutačno nudi tri varijante: karavan s kratkim i dugim međuosovinskim razmakom te kabriolet, koji dolazi s posebno ekološkim V6 dizelskim motorom, BlueTec tehnologijom te snagom od 155 kW (210 KS) i 540 Nm okretnog momenta ili s moćnim 5,5-litrenim V8 benzinskim motorom koji razvija 285 kW (388 KS) te s okretnim momentom od 530 Nm. Vodeći model G 55 AMG – dostupan u karavanskoj verziji s dužim međuosovinskim razmakom i četirima vratima – pokreće V8 motor snage 373 kW (507 KS) s impresivnim maksimalnim okretnim momentom od 700 Nm.

Zvijezda među terenskim vozilima koristi vrhunsku pogonsku tehnologiju i dinamički sustav kontrole upravljanja za izvanrednu izvedbu na cesti i izvan nje. Standardna oprema uključuje stalni pogon na četiri kotača, elektronički sustav trakcije 4ETS, tri blokade diferencijala koje se uključuju pritiskom na gumb te 7-stupanjski automatski mjenjač 7G-TRONIC.

G-klasa namijenjena je za ekstremnu profesionalnu primjenu, kao što su spasilačke službe, iako privatni kupci također mogu odabrati ovaj klasik za teže terenske uvjete. Uz mnoga priznanja koja je legendarni Mercedes-Benzov terenac već primio, nove nagrade još jednom dokazuju da je G-klasa jedan od najpopularnijih i vrhunski uređenih modela na off-road sceni.

Iako su prvi primjerci kupcima isporučeni tek potkraj prošle godine, u anketi magazina „Off Road“ treća generacija Mercedes-Benzove M-klase osvojila je drugo mjesto u kategorijama luksuznog SUV-a i novog modela. M-klasa impresionira iznadprosječnom energetskom učinkovitošću: novi modeli troše 25 posto manje goriva od svojih prethodnika. Prvak je u štednji goriva model ML 250 BlueTec 4MATIC koji troši samo 6,0 l/100 km uz emisiju CO2 od 158 g/km.