Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMercedes-Benz SLS AMG GT3 vozit će na Dunlop Sport Maxx gumama

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 vozit će na Dunlop Sport Maxx gumama


Dunlop na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi predstavlja čak dvije uspješne suradnje.

U suradnji s partnerom AMG Customer Sports predstavlja Mercedes-Benz SLS AMG GT3 opremljen trkaćim gumama Dunlop Sport Maxx te seriju guma namijenjenih britanskom prvenstvu turing automobila MSA (BTCC).

Mercedes-Benz SLS AMG GT3  opremljen Dunlop Sport Maxx gumama

Dunlop je sudjelovao u razvoju novoga Mercedes-Benz SLS AMG GT3 i bio je prvi proizvođač guma koji je postao tehnički partner AMG-ovog odjela Customer sport. Prvu pobjedu izdržljivosti  Mercedes-Benz ostvario je upravo 2013. godine s Dunlopovim Sport Maxx gumama na jednoj od najvećih i najtežih utrka na svijetu – Nürburgring 24 sata. Prije utrke, Dunlop je proveo važne prilagodbe kojima je poboljšao prianjanje i povećao snagu kočenja. U želji da ponovi taj uspjeh, Dunlop je nastavio razvoj trkaćih guma za AMG i jedinstvene nürburgrinške izazove.

Od posljednje pobjede, Dunlop ubrzano radi na razvojnom programu čiji je cilj krenuti još korak dalje na jednoj od samo nekoliko utrka koje omogućuju otvorenu konkurenciju među proizvođačima guma i ne upotrebljavaju standardne kontrolne gume kakva je npr. F1. Dunlopove trkaće gume Sport Maxx prilagođene su svim značajkama koje vozilo udružuje: paket pionirske tehnologije, aluminijska šasija, prednji 6,3-litreni V8 centralni motor AMG, trkaći sekvencijalni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa snage.

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 vozit će na Dunlop Sport Maxx gumama 02

Četiri nova modela Dunlopovih guma

Dunlop u Ženevi predstavlja i seriju modela guma namijenjenih prvenstvu MSA touring automobila (British Touring Car Championship, BTCC), jednom od vodećih svjetskih prvenstava za trkaće automobile napravljene na osnovi automobila serijske proizvodnje.

Izbor guma za BTCC uključuje tri gume za suho vrijeme: Dunlop Sport Maxx Soft (meka), Dunlop Sport Maxx Medium (srednje tvrda) i Dunlop Sport Maxx Hard (tvrda); potonja je posebno namijenjena za izuzetno velike brzine na trkaćoj stazi Thruxton. Izbor guma uključuje trkaću gumu Dunlop Sport BluResponse za mokru površinu, koja je namijenjena za kišnu situaciju na stazi. Gume izložene u Ženevi ponose se najnovijim poboljšanjima, u koje spada odzivnija konstrukcija, koja je još uvijek izdržljiva, a ujedno daje vozaču povratne informacije, osobito kod snažnog kočenja i u uzastopnim zavojima koji zahtijevaju brzo mijenjanje smjera. Vozač sigurno osjeća podlogu, pogotovo kad brzo ulazi u zavoje. Svaka pojedina guma postiže najveću izdržljivost kod određene temperature i uvjeta na stazi.