Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMercedes-Benz SLS AMG E-Cell sudjelovat će u utrci Silvretta E-Car Rally

Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell sudjelovat će u utrci Silvretta E-Car Rally


Silvretta E-Car Rally novi je stil reli utrkivanja, a koji će testirati mogućnosti automobila na električni pogon. Što može, pokazat će i novi Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell.

Općenito govoreći, reli utrke su odlična platforma za testiranje i vozača i automobila, i to na najtežim mogućim uvjetima na cesti. Kao i biološka evolucija, i reli utrke dokazuju koliko je koji automobil odnosno proizvođač napredovao, a što se reflektira i na proizvodne automobile koje kupujemo i vozimo.

Upravo je to zadatak i Silvretta E-Car Rally utrke, koje se prvi puta pojavila 2010. godine i koja testira mogućnosti električne tehnologije u automobilima. Pobjednik prve utrke bio je Audi R8 e-tron. Ovogodišnja utrka je treća po redu i trebala bi biti najmasovnija i najjača do sada, kako po broju sudionika tako i po konfiguraciji, dužini i težini same staze.

Ove godine će i Mercedes-Benz imati svojeg predstavnika, a to je novi SLS AMG E-Cell, električni superautomobil koji će se na tržištu pojaviti tijekom 2013. godine. No, to nije jedini Mercedesov model, jer će u utrci sudjelovati i dva modela A-Class E-Cell, dva B-Class F-Cell (vodikove gorive ćelije), te dva Smart fortwo elektromobila.

Trodnevna utrka održava se ovog vikenda u planinskom predjelu Montafon u Austriji. Ovogodišnja staza je duga 330 330 kilometara, što je oko 10% duža staza od prošle godine.

Spomenimo i kako SLS AMG E-Cell razvija 526 konja i ima dobre šanse da odnese pobjedu u ovoj utrci.