Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMercedes-Benz SLS AMG Black Series – novi monstrum s 631 konjskom snagom

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series – novi monstrum s 631 konjskom snagom


Ako vam nije dovoljno jak “standardni” SLS AMG sa svojih 563 konjskih snaga, u AMG-u imaju rješenje za vas – novi SLS AMG Black Series s više od šesto konjskih snaga.

Osim što je jači, novi je model i lakši tako da je i samo ubrzanje do stotke bolje. Ništa manje nismo niti očekivali. nov model će se pojaviti tijekom 2013. godine, a pod haubom ima AMG-ov 6,2 litarski V8 motor s najnovijom “aplikacijom” na motoru s kojom razvija totalno moćnih 631 konja. Rast snage postignut je uz pomoć nove bregaste osovine i zračnog usisnika, te zahvaljujući novom vodenom hlađenju.

Ipak, ako ovaj model usporedimo s Mercedes-Benzom SL65 AMG Black Series, SLS je slabiji za tridesetak konja, jer SL65 ima 661 konjsku snagu. Spomenimo i kako je težak 1.553 kilograma, što je za 70 kilograma manje od prethodnog modela. Jasno, ugrađeno je pregršt laganih karbon-fiberskih vlakana.

Motor je spojen na AMG SPEEDSHIFT 7-brzinski mjenjač s dvostrukim kvačilom, a koji za 10 milimetara niži što će osigurati i nižu točku gravitacije automobila. Novi je model duži za 20 milimetara sprijeda a 24 milimetara straga. Kotači su 19 inčni (prednji) odnosno 20 inčni (stražnji).

Sigurno će vas zanimati i ubrzanje. Kako tvrde u AMG-u, model SLS AMG Black Series od 0-100km/h ubrzava za 3,8 sekundi, što je za 0,2 sekunde brže od prethodnog modela. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 315 km/h, što je 1,6 km/h sporije.

Svoju će svjetsku premijeru Mercedes-Benz SLS AMG Black Series doživjeti krajem studenog na 2012 Los Angeles Auto Showu, a u prodaji će se pojaviti tijekom ljeta 2013. godine po za sada nepoznatoj cijeni.