Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMercedes-Benz SL 63 AMG – bolje performanse, manja masa i potrošnja

Mercedes-Benz SL 63 AMG – bolje performanse, manja masa i potrošnja


Nova verzija Mercedes-Benzova roadstera visokih performansi SL 63 AMG ima laganu konstrukciju koja daje više snage te osigurava bolju dinamiku vožnje i 30 posto manju potrošnju goriva i ispuštanje štetnih plinova.

Zahvaljujući potpuno aluminijskoj karoseriji, sličnoj onoj u supersportskom SLS-u AMG, masa automobila smanjena je za 125 kilograma. S težinom od 1845 kg i snagom od 395 kW (537 KS) ili 415 kW (564 KS), novi model ima savršen recept za neusporedivu dinamičnost i vrhunsko iskustvo vožnje. Izvedba je dodatno poboljšana zahvaljujući dobitnoj kombinaciji: uz unaprijeđen AMG-ov sportski ovjes temeljen na sustavu aktivnog ovjesa ABC (Active Body Control), tu su i novi AMG-ov upravljač osjetljiv na brzinu, AMG-ove keramičko-kompozitne kočnice i 7-stupanjski sportski mjenjač AMG SPEEDSHIFT MTC. Primamljiv je to spoj modernog dizajna, bogate standardne opreme i visokog stupnja sigurnosti.

Iznimne performanse i visoka učinkovitost prvi su put u SL-u 63 AMG dostupni uz dvije varijante snage. AMG-ov 5,5- litreni twin-turbo V8 motor s 395 kW (537 KS) i 800 Nm okretnog momenta uz paket AMG Performance dobiva čak 415 kW (564 KS) i 900 Nm – što je više od bilo kojeg konkurenta u ovom segmentu. Rezultat su izvanredne performanse, što je vidljivo iz ubrzanja od 0 do 100 km/h za 4,3 ili 4,2 sekunde, a do 200 km/h za 12,9 odnosno 12,6 sekundi. Najveća je brzina elektronički ograničena na 250 km/h, a uz paket AMG Performance penje se do također elektronički ograničenih 300 km/h. NEDC potrošnja iznosi 9,9 litara na 100 km za obje varijante snage – pune 4,2 litre ili 30 posto manje od prethodnog modela.

Osmocilindrični agregat M 157 kombinira inovativne visokotehnološke komponente za visoku izlaznu snagu, a to omogućuje znatno manju potrošnju goriva. Uz izravno benzinsko ubrizgavanje, motor ima posve aluminijsko koljenasto vratilo, dva turbopunjača, četiri ventila po cilindru s prilagodbom bregaste osovine, zračno/vodeno hlađenje, upravljanje alternatorom i funkciju ECO start/stop. AMG-ov sportski ispušni sustav s dvjema kromiranim dvostrukim ispušnim cijevima zaslužan je za nenadmašan zvuk motora SL-a 63 AMG.

Inteligentna lagana konstrukcija s aluminijskom karoserijom od ugljikovih vlakana

Inteligentna lagana konstrukcija najzaslužnija je za nisku potrošnju goriva. U odnosu na model na odlasku, ova konstrukcija ne samo da donosi znatnu uštedu težine od oko 110 kilograma nego i uvelike poboljšava krutost, sigurnost i udobnost. Inteligentna lagana konstrukcija također znači da su komponente optimirane za svoju specifičnu svrhu. Za aluminijske komponente primjenjuju se različite vrste obrade, a rezultat su visoka sigurnost i čvrstoća te poboljšane karakteristike vibracija. Čelične cijevi integrirane su u A-stupove iz sigurnosnih razloga.

Unutarnja obloga poklopca prtljažnika prvi je put izrađena od mješavine laganih ugljikovih vlakana. Iznimno čvrsta komponenta od karbonskih vlakana vezana je za plastičnu vanjsku ovojnicu, što je osiguralo uštedu od pet kilograma u odnosu na klasičan poklopac prtljažnika – inovativno rješenje namijenjeno ponajprije za SL 63 AMG. Ova gomila inovativnih laganih konstrukcijskih mjera osigurava da je, uz EC masu vozila od 1845 kilograma, novi SL 63 AMG 125 kilograma lakši od prethodnika.

AMG-ov sportski ovjes temeljen na sustavu aktivnog ovjesa ABC

Lagane konstrukcijske mjere nisu ograničene samo na karoseriju SL 63 AMG-a, već su od aluminija izrađeni i upravljački zglobovi, spojke na prednjoj osovini te gotovo svi dijelovi na stražnjoj osovini. Smanjenje mase poboljšava i pokretljivost i odgovor komponenata opruga i amortizera. Mercedes-AMG ostaje vjeran aktivnom sustavu opruga i amortizera (ABC): novi SL 63 AMG opremljen je poboljšanom verzijom sportskog ovjesa AMG temeljenog na sustavu aktivnog ovjesa. Tijekom faze dizajniranja, razvoja i testiranja fokus je bio na dinamici vožnje i performansama. Pritiskom na gumb „Sport“ mogu se odabrati iznimno sportske karakteristike, dok su postavke „Comfort“ orijentirane na visoku razinu udobnosti tijekom dužih putovanja. Opremljen novim, elektromehaničkim sportskim upravljačem AMG osjetljivim na brzinu, vodeći AMG-ov model impresionira lakoćom pokreta, okretnošću u zavojima te iznimnom reakcijom u kritičnim trenucima. Upravljač ima stalan i izravan omjer te upravljanje koje se prilagođava u skladu s postavkama ovjesa. Standardna ponuda također uključuje trofazni ESP, specijalitet isključivo za AMG sa sportskim postavkama za osobito revne vozače, dok opcije dostupne uz AMG Performance Studio uključuju blokadu diferencijala na stražnjoj osovini te podvozje AMG Performance.

Individualnost: 7-stupanjski sportski mjenjač AMG SPEEDSHIFT MCT

Prijenos snage može se prilagoditi specifičnim potrebama, s obzirom na to da 7-stupanjski sportski mjenjač AMG SPEEDSHIFT MCT ima četiri načina rada: C (Controlled Efficiency), S (Sport), S+ (Sport plus) i M (Manual). U načinu C funkcija ECO start/stop aktivna je u svakom trenutku te isključuje osmocilindarski motor kada je vozilo u mirovanju. Prijenos je također osjetno mekši, s glatkim i brzim promjenama stupnjeva, a kao početna u ovom načinu obično služi druga brzina. Motor i mjenjač znatno su okretniji u načinima S, S+ i M; osim toga, isključen je sustav Start & Stop. Sedmostupanjski sportski mjenjač AMG SPEEDSHIFT MCT uključuje i dvostruku spojku te funkciju RACE START.

Nove AMG-ove keramičko-kompozitne kočnice

Optimalan učinak prioritet je kada je riječ o kočnicama: novorazvijene AMG-ove keramičko-kompozitne kočnice dolaze s diskovima 390 x 36 mm sa šestoklipnim fiksnim kliještima sprijeda te diskovima 360 x 26 mm s jednoklipnim gibljivim kliještima straga. U standardnu opremu ulazi i električna parkirna kočnica, dok su crvena kliješta za označavanje paketa AMG Performance i još bolje performanse te optimirane AMG-ove keramičko-kompozitne kočnice opcije dostupne uz AMG Performance. SL 63 AMG standardno dolazi s AMG-ovim kotačima od lakog metala visokog sjaja u titan sivoj boji u izvedbi s pet dvostrukih krakova s prednjim gumama 255/35 R 19 i stražnjima 285/30 R 19. AMG Performance Studio nudi kotače dostupne u mat crnoj boji u izvedbi s više krakova uz prednje gume 255/35 R 19 i stražnje 285/30 R 20.

Dizajn: elegantan, vrhunski, dinamičan

Kao i SLS AMG Roadster te SLK 55 AMG, i SL 63 AMG, najnoviji član AMG-ove obitelji roadstera, pokazuje stilske elementa brenda iz Affalterbacha: prepoznatljiv dinamičan AMG-ov dizajn karoserije obuhvaća prednju masku s velikim usisnicima zraka, specifična AMG-ova LED dnevna svjetla te nižu kromiranu poprečnu dijagonalu u srebrnoj boji. Među posebno dojmljivim značajkama ističu se nova AMG-ova rešetka hladnjaka s dvostrukim lamelama u srebrnom kromu, bočni pragovi te logotip „V8 BITURBO“ na ventilacijskim rešetkama.

Vario krov: MAGIC SKY CONTROL kao opcija

Šesta generacija SL-a zadržava elektrohidraulično pomicanje krova, omogućavajući SL-u pretvaranje u roadster ili kupe, ovisno o raspoloženju vozača i vremenu, za manje od 20 sekundi. Za razliku od prethodnog modela, za novi SL postoji izbor između tri modela: lakirani krov, stakleni krov i jedinstven panoramski vario krov s opcijom MAGIC SKY CONTROL. Providni krov postaje svijetao ili taman jednim pritiskom na tipku.

Unutrašnjost: užitak za sva osjetila

Unutrašnjost SL-a 63 AMG, inspirirana SLS-om AMG, pruža užitak za sva osjetila, a standardna oprema uključuje AMG-ova sportska sjedala s jedinstvenim V8 presvlakama ukrašenima kožom napa i AMG-ovim značkama u naslonima sjedala. Tu su grijanje sjedala te AMG-ove obloge od ugljikovih vlakana, AMG-ovo osvjetljenje na pragovima vrata, ambijentalno osvjetljenje te analogni IWC sat. Detalj koji se posebno izdvaja na AMG Performance upravljaču jest AMG-ov logo na donjem metalnom umetku. AMG-ova instrumentna ploča pruža obilje informacija i uključuje TFT zaslon u boji, AMG početni zaslon, AMG glavni izbornik i RACETIMER. Izvanredna kvaliteta materijala i izrade ističu pažnju s kojom rade Mercedesovi i AMG-ovi stručnjaci.

Najsigurniji roadster na svijetu

Aluminijska struktura, standardni sustav PRE SAFE te sustavi pomoći u rangu s onima u S-klasi čine SL najsigurnijim roadsterom na svijetu. U slučaju prevrtanja vozila, putnike štite čelično-aluminijski A-stupovi i aktivni zaštitni okviri. Sustav zaštite, uključujući i dvostupanjske zračne jastuke za vozača i suvozača, dodatno je poboljšan. Standardna oprema uključuje bočne zračne jastuke u naslonu koji štite gornji dio tijela u slučaju bočnog sudara te sustav aktivnih naslona za glavu NECK-PRO. Kad je riječ o zaštiti pješaka, tu su aktivan poklopac motora i prednji kraj s velikim i propusnim područjem udara.