Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMercedes-Benz GLK Bluetec Diesel u prodaji od 2012. godine

Mercedes-Benz GLK Bluetec Diesel u prodaji od 2012. godine


Činjenica je kako su hibridi i elektromobili trenutni hit u svijetu o kojima se priča naveliko, no u Mercedesu smatraju kako ima i drugih pogonskih agregata koji zaslužuju jednako značajnu pažnju. Takva je i nova generacija Mercedes-Benza GLK, SUV koji nosi oznaku Bluetec Diesel, ili ako hoćete – čistom dizelašu.

Osnovne karakteristike ovog SUVa su osjetno smanjena potrošnja goriva i isto tako smanjen ispuh štetnih CO2 plinova. U Mercedesu su svoju Bluetec tehnologiju razvili do te mjere da sa svojim dizelskim motorima mogu itekako parirati već spomenutim hibridima.

Za pogon ovaj SUV koristi 2,2 litarski 4-cilindrični dizelski motor koji utjelovljuje Bluetec tehnologiju koja je u stvari sinonim za "čisti dizelski pogon" kojeg je razvio njemački proizvođač automobila.

U kompaniji očekuju kako će ovakvi Bluetec modeli sudjelovati od 12-20% od ukupne prodaje GLK modela. Osim modela GLK, još će neka Mercedesova vozila dobiti Bluetec tehnologiju, kao što su ML i GL SUV vozila, R-klasa crossovera,  kao i nova serija sedana E-klase.