Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMercedes-Benz GLE Coupe – izravni napad na BMW X6

Mercedes-Benz GLE Coupe – izravni napad na BMW X6


Mercedes je predstavio još jedan novi model – GLE Coupe, svojevrsnu E-klasu Coupe u SUV izdanju. Premijera za javnost slijedi na sajmu u Detroitu u siječnju 2015.

U tržišnu bitku s BMW-om X6 i ostalim luksuznim SUV modelima GLE ulazi u tri verzije: GLE 350d 4Matic, GLE 400 4Matic i GLE 450 AMG 4Matic.

Top verzija s AMG-ovom oznakom koristi 3.0 V6 motorom sa 367 KS. Već po snazi vidi se da to nije pravi pravcati AMG model, nego ‘lakša’ AMG verzija, odnosno službeni naziv linije je  ‘AMG Sportmodelle‘. S obzirom da BMW X6 M ima 575 KS, nešto slično za koji mjesec možemo očekivati i od Mercedesa i pravog AMG-a.

Preostala dva motora su benzinski 3.0 V6 sa 333 KS u modelu GLE 400 4Matic i dizelski 3.0 V6 s 258 KS u modelu GLE 350d 4Matic. Sva tri motora dolaze u kombinaciji s devetstupanjskim automatskim mjenjačem. S obzirom na oznaku 4Matic, već vam je jasno da se snaga prenosi na sva četiri kotača.

Po novoj Mercedesovoj nomenklaturi GLE je SUV verzija E klase, a GLE Coupe je SUV verzija E klase Coupe. Vidi se to i po dimenzijama auta, koji je dugačak čak 490 cm, s osovinskim razmakom od 291,5 cm.

U autima ovakve klase i opremljenosti skoro da je bespredmetno pisati što sve imaju, lakše je nabrojati što nemaju. GLE Coupe stoji na serijskim kotačima od 20 cola (al’ naravno dostupni su i veći), u opremi su npr Dynamic Select sustav, Easy-Pack sustav otvaranja gepeka, zračni ovjes Airmatic i podesivi sustav ovjesa ADS Plus su opcijska oprema. Sportska sjedala u unutrašnjosti primaju pet osoba, a iza njih je prtljažnik koji preklapanjem sjedala naraste na 1650 litara.