Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliMercedes-benz E300 Hybrid prvi je trkaći hibrid

Mercedes-benz E300 Hybrid prvi je trkaći hibrid


Mercedes-benz E300 Hybrid prvi je trkaći hibridIako je najčešća hibridna kombinacija benzin/struja, u posljednje vrijeme sve se više proizvođača automobila odlučuje na razvoj hibrida s pogonom dizel/struja. u Mercedesu žele ići i korak dalje, tako da će u bliskoj budućnosti ponuditi i sportski trkaći automobili E300 Hybrid kojeg će pogoniti hibridni dizel/struja pogon.

Naravno, nije Mercedes jedini na području razvoja ove vrste hibridnih motora. Podsjetimo se, francuski Citroen već neko vrijeme razvija dizelske hibride, a prvi primjerci ovih motora trebali bi se pojaviti u novom DS5 modelu. U Mercedesu pak tvrde kako će se E300 Hybrid na cestama pojaviti već početkom 2011. godine, što je u stvari odlična vijest. To će sigurno potaknuti i druge proizvođače automobila da krenu u razvoj novih hibridnih tehnologija koje, htjeli mi to ili ne, uvode novi smjer ili trend u razvoju budućih generacija automobila.

Mercedes-Benz E300 Hybrid ima 2,2 litarski 4-cilindrični turbo-punjeni dizelski motor u kombinaciji s elektromotorom kojeg pokreću litij-ionske baterije. Ovo je "čista" dizelska mašina sa smanjenim ispuhom štetnih plinova, koja je preuzeta iz E250 Bluetec modela (na slici).

Velik dio hibridnih komponenti ovaj model dijeli s modelom S400 Hybrid, koji inače drži oko 15% prodaje Mercedesove S-klase. Očekuje se kako će se ovaj hizelski hibridni pogon ugrađivati i u nove Mercedes-Benz modele kao što su ML, GL i GLK SUV. A ono što je najbolje, Mercedes s ovim motorom namjerava ući i na same trkaće staze.

Mercedes-benz E300 Hybrid prvi je trkaći hibrid