Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMercedes-Benz Concept 358 i Special Edition SLS AMG za Australiju

Mercedes-Benz Concept 358 i Special Edition SLS AMG za Australiju


Mercedes-Benz  je na ovotjednom 2010 Australian Motor Showu u Sydneyu predstavio dva vrlo zanimljiva modela koji će se prodavati isključivo na australskom tržištu. Prvi je Concept 358, a drugi SLS AMG u posebnoj ediciji. Oba bi dobro izgledala u mojoj garaži 🙂

Prvi model je Concept 358, koji se temelji na sportskom sedanu oznake C63 AMG. Radi se o jedinom C63 AMG modelu koji je ofarban u – narančasto, odnosno Pearl Orange. Inače je proizveden u njemačkoj AMG tvornici u Affalterbachu. Concept 358 ima i najnoviji Performance Package Plus koji razvija 480KS. Znate kako je nastao naziv? Pa, model ima 358 kW, što je u stvari 480 konja. Dodajmo i 19 inčne crne kotače, KEYLESS-GO sustav te dizajnerske kožna sjedala.

Posebno izdanje Mercedesa SLS AMG za Australce jedinstven je po tome što ima Night Black boju i crvene detalje, pogotovo svjetla.

Zašto samo za australsko tržište? Pa, ako niste znali, Australija je peto po veličini tržište po prodaji AMG-ovih modela. Kontinent ima 21 milijun stanovnika, što je jako dobar postotak. Valjda u "Down Under" zemlji još uvijek žive "drumski ratnici" (Road Warrior) pa im treba dodatna prepoznatljivost i pokoji konj pod haubom više.