Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMercedes-Benz CL65 AMG s moćnim V12 motorom i 621KS

Mercedes-Benz CL65 AMG s moćnim V12 motorom i 621KS


Otprilike u isto vrijeme kada su predstavili i model CL63 AMG, Mercedes-Benz se odlučio predstaviti i malo jaču inačicu koja nosi sličan naziv, a to je CL 65 AMG. Već u naslovu vidite o kakvoj "zvijeri" ovdje govorimo, o super sportskom automobilu koji sa svojih 621KS od 0-100km/h ubrzava za odličnih 4,5 sekundi.

Pod haubom se zaista nalazi zvijer, 6.0 litarski V12 motor, koji za 0,2 sekunde uspvijeva bolje do stotke ubrzati od manjeg brata CL63 AMG. Turbo punjači uspijevaju iz šest litara istisnuti 621 konja, a maksimalna je brzina ograničena na okruglih 300 km/h.
Sirovija mašina ima nešto malo manje sofisticiran mjenjač, ovdje se naime radi o AMG SpeedShift mjenjaču, ali koji je isto tako efikasan jer nudi tri načina vožnje- Sport, Comfort i Manual.

Ostatak automobila gotovo da je isti kao i CL63 AMG, od kočnica, kotača i guma, pa sve do suspenzije i interijera koji se razlikuje jedino po V12 bedževima.

U ponudi je samo jedan (ali vrijedan) paket opreme s kojim će se prodavati. Kad već spominjemo prodaju, na tržištu se očekuje u studenom, po za sada nepoznatoj cijeni.