Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaMercedes-Benz Citaro Future Bus with CityPilot – autobus koji vozi sam

Mercedes-Benz Citaro Future Bus with CityPilot – autobus koji vozi sam


Ovaj Mercedes-Benz Citaro Future Bus with CityPilot autobus na sebi ima pregršt nove tehnologije, a možda je upravo ovo što ćete vidjeti i budućnost javnog transporta.

Primjena tehnologije nema granica. Zanimljiv projekt predstavio je njemački automobilski div, a radi se o vrlo zanimljivom autobusu budućnosti bez vozača – Mercedes-Benz Citaro Future Bus with CityPilot. Ugrađene su brojne kamere, sustavi povezivanja i komunikacija, kao i radarski sustav, tako da je ovaj autobus zamišljen kao vrhunsko transportno vozilo koje se može kretati i bez vozača, odnosno kako se to stručno zove – autonomna vožnja.

Inače, ovaj se autobus temelji na 12-metarskom Mercedesovom Citaro modelu koji sa svojih 6 cilindara razvija 299 konjskih snaga. Ugrađena komponenta CityPilot u stvari služi kao automatizirani vozač koji zahvaljujući svojim senzorima prati detalje na cesti kao što su linije na cesti (centralna, bočne), ubrzanje, kočenje, skretanje i druge funkcije. Slična se tehnologija koristi u Mercedesovom Actrosu, odnosno autonomnom kamionu bez vozača.

Sam interijer odnosno unutrašnjost autobusa je posebna priča. Kako slike govore više od riječi, sami pogledajte koji je užitak putovati ovakvim busom. Pitanje je samo koliko putnika stane u bus po ovakvom rasporedu, no kažu kako su u prvom redu mislili na ugodnost putovanja. Zanimljivo je kako su inspiraciju za interijer pronašli u gradskim trgovima i parkovima, a sjedala su podijeljena u tri zone.

Mercedes-Benz Citaro Future Bus with CityPilot - autobus koji vozi sam 02

I sam vozač ima vrlo jednostavno vozačko sučelje, odvojen je od putnika, a na svojim kontrolnim monitorima ima sve potrebne podatke koje mu trebaju za vožnju. U ovom slučaju se ponaša samo kao kontrola autonomne vožnje, prati kako autobus ubrzava, koči i upravlja, a što ćete moći vidjeti i na video prilogu niže. Inače, autobus vozi maksimalnom brzinom do 70 km/h, a u prometu mu pomaže čak 10 kamera, podijeljenih u tri grupe – one vrlo kratkog dometa do 50 centimetara, srednjeg dometa do 10 metara, te one dugog do 50 metara. Kamere isto tako prepoznaju 3D objekte i prepreke, a ugrađen je radarski sustav i GPS, sve kako bi vožnja bila potpuno autonomna.