Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaMercedes-AMG Petronas Motorsport i Epson predstavili prvi svijetleći F1 boks na svijetu

Mercedes-AMG Petronas Motorsport i Epson predstavili prvi svijetleći F1 boks na svijetu


Zanimljivu kombinaciju napravili su Epson i Mercedes-AMG Petronas Motorsport F1 tim koji su je u potpunosti obnovili izgled boksa u utrkama Formule 1.

Tehnologija i auto industrija kao i auto-sport idu ruku pod ruku, to znamo. Tako je Epson u znamenitoj noćnoj utrci za Veliku nagradu Singapura održanoj 17. rujna u potpunosti obnovio izgled bolida Formule 1 i ekipnog boksa (pit stop prostora). Ambiciozni plan izrade vjerojatno prvog boksa na svijetu koji svijetli u mraku kombinira Epsonove vodeće proizvode na tržištu s dokazanom izvrsnošću trenutačnog momčadskog prvaka svijeta u Formuli 1, Mercedes-AMG Petronas Motorsport, ekipe za koju nastupa trostruki prvak svijeta Britanac Lewis Hamilton te odlični Finac Valtteri Bottas.

Epson je transformirao bolid ekipe Mercedes-AMG Petronas iz uobičajenog stanja u remek-djelo koje svijetli u mraku. Serija pisača Epson SureColor SC-S omogućila je dizajnerskom timu Mercedes-AMG Petronas Motorsport transformaciju oznaka vozila koje je osvojilo Svjetsko prvenstvo 2016. godine ispisom svjetlećeg materijala na površini bolida i logotipa znamenitih robnih marki koji svijetle u mraku. Svjetla su se zatim ugasila i ekipa je dovršila prvi boks na svijetu koji svijetli u mraku. U svjetlećim radnim odijelima i sa svjetlećom opremom, tim mehaničara je izveo nekoliko brzih promjena guma.

Dojam je upotpunio Epsonov reprezentativni model EB-L25000U, prvi i najsvjetliji 3LCD laserski projektor s 25.000 lumena i 4K poboljšanjem, koji je dizajniran u svrhu dinamičke i upečatljive proizvodnje. Koncept je dizajniran kako bi obožavatelji Formule 1 mogli gledati boksove u potpuno novom svjetlu i kako bi Epson i Mercedes-AMG Petronas Motorsport mogli prikazati svoje tehnološko vodstvo u svijetu na neodoljivi način.

Boks koji svijetli u mraku dio je niza inovativnih projekata suradnje između Epsona i Mercedes-AMG Petronas, koji uključuje prošlogodišnju kampanju #LewisGetsInked i ovogodišnji Lewis Hamilton F1 Izazov spremnika s tintom.