Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMercedes AMG Petronas F1 tim predstavio novi F1 W03 bolid u Barceloni

Mercedes AMG Petronas F1 tim predstavio novi F1 W03 bolid u Barceloni


I posljednje predstavljanje koje smo očekivali odradio je Mercedes F1 tim. Jučer ujutro su predstavili svoj novi F1 W03 bolid koji će braniti boje tima u sezoni 2012, a koja bi mogla ponovo biti uzbudljiva i zanimljiva.

Podsjetimo se, u prvim testiranjima Mercedesovi vozači Nico Rosberg i Michael Schumacher vozili su stari bolid iz sezone 2011, i s njim postigli sjajne rezultate. No, te ćemo mačiće morati baciti u vodu, kako naš narod kaže, a ono pravo ćemo morati vidjeti s novim bolidima. U tijeku su druga testiranja, o kojima ćemo ovih dana pisati na našem portalu.

Novi bolid, kojeg nazivaju i "Srebrna strijela", odradio je sva potrebna simulacijska testiranja u Brackleyju i Brixworthu u Velikoj Britaniji. Inače,  F1 W03 bolid su počeli razvijati još u svibnju 2011. godine, a sastoji se od 4.500 dijelova (stari je imao 4.300), ima nižu težišnu točku, bolji aerodinamički paket te je u skladu s novim FIA-inim pravilima.

"Vjerujem kako je F1 W03 bolid na koji ćemo biti ponosni", kaže šef tima Ross Brawn. "Bolid je doživio dosta promjena, ali je i dalje elegantna interpretacija u skladu s novim pravilima i korak naprijed u odnosu na prethodni bolid.