Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMercedes AMG Petronas F1 Team dobio partnera u tehnologiji – Epson

Mercedes AMG Petronas F1 Team dobio partnera u tehnologiji – Epson


Kako trkaći automobili i najmodernija tehnologija idu zajedno potvrđuje nam i najnovija upravo sklopljena suradnja između prošlogodišnjeg prvaka Mercedes AMG Petronas F1 Teama i tehnološkog lidera Epsona.

Kako saznajemo, narednih će godina Epson opskrbljivati Mercedes AMG Petronas F1 Team najnovijom tehnologijom – inkjet pisačima, skenerima, 3LCD projektorima i nosivim uređajima, uključujući pametne naočale te monitore zdravlja i sportskih aktivnosti. Ovo novo partnerstvo je krenulo od 1. veljače, a u koje će Epson unijeti svoje veliko znanje u u inkjet pisačima, skenerima, 3LCD projektorima i nosivim uređajima, uključujući pametne naočale te monitore zdravlja i sportskih aktivnosti.

Zauzvrat će Epsonov logotip biti vidljiv je na bolidima, kacigama i trkaćim odijelima ekipe MERCEDES AMG PETRONAS, to jest vozača Lewisa Hamiltona i Nica Rosberga.

“Sretni smo što možemo započeti suradnju između Epsona i ekipe MERCEDES AMG PETRONAS Formula One, u trenutku kada se zahuktavaju pripreme za sezonu 2015. Uvijek je zadovoljstvo surađivati s vizionarskim tvrtkama, a Epsonovi proizvodi prirodno će se nadovezati na naše aktivnosti u utrkama i proizvodnji. Epson koristi inovativne tehnologije i to se savršeno poklapa s našim aktivnostima u Formuli 1. Željno iščekujemo novu sezonu, ali i naredne godine u kojima ćemo surađivati s Epsonom.”
– Toto Wolff, šef Mercedes-Benz Motorsporta

Oba partnera poznata su po naporima u smanjenju utjecaja na okoliš. Epson primjerice cilja na 90-postotno smanjenje emisija CO2 u poslovanju do 2050. godine, kako smanjenjem u proizvodnim procesima tako i smanjenjem utjecaja samih proizvoda tokom rada. Hibridni bolid MERCEDES AMG PETRONAS F1 W05 F1 služio je u sezoni 2014. i pokazao je 30-postotno povećanje energetske učinkovitosti u odnosu na prethodni model te je donio značajan doprinos konstruiranju Mercedesovih cestovnih vozila poput modela S 500 Hybrid Plug In.

Mercedes AMG Petronas F1 Team dobio partnera u tehnologiji - Epson 02

Ovo nije prvi Epsonov ulazak u auto sport. Evo još nekoliko zanimljivih podataka:
– 1983. potpisan sponzorski ugovor s Harada Racing Company (Satoru Nakajima) za japansko Formula 2 prvenstvo. Zanimljivo je kako ova suradnja traje do danas.
– 1987. Epson sponzorira japanskog vozača Satoru Nakajimu osobno u Formuli 1, tada je vozio za Lotus F1 tim
– 1988. započelo sponzorstvo i cijelog Lotus F1 tima
– 1990. kompanija sponzorirala Tyrell F1 tim kada je Nakajima prešao u taj tim
– 1991. Epson nastavlja s podrškom Nakajime i nakon izlaska iz Formule 1
– 2004. kompanija je podržala Epson Nakajima Racing tim u japanskom Super GT prvenstvu
– 2015. najnovija suradnja s Mercedes AMG Petronas F1 timom