Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMehdi Bennani i Ma Qing Hua vozit će iduće sezone za Sebastien Loeb Racing u WTCC-u

Mehdi Bennani i Ma Qing Hua vozit će iduće sezone za Sebastien Loeb Racing u WTCC-u


Iduće sezone u Svjetskom prvenstvu touring automobila uz tri tvornička Citroena dva će nastupati za ekipu Sebastien Loeb Racing. Potvrđeno je da će vozači biti Mehdi Bennani i Ma Qing Hua.

Kinez Hua je već ranije imenovan kao jedan od vozača Citroena C-Elysee WTCC, jer je i ove godine na par utrka pokazao talent i brzinu, pa je Citroen odlučio osigurati mu mjesto za cijelu sezonu.

Danas je potvrđeno da će mu kolega u SLR ekipi biti Bennani, iskusni Marokanac koji je u WTCC-u debitirao 2009. godine. Obojica vozača imaju po jednu pobjedu u prvenstvu i dokazali su da imaju potencijala, ali ništa manje bitna nije ni činjenica da su iz Kine i Maroka, dva važna tržišta za Citroen.

Bennani je proteklu sezonu odvozio s Hondom Civic za Proteam Racing, osvojivši 11. mjestu u poretku prvenstva, a na utrci u Šangaju došao je do prve pobjede u karijeri. Prijašnjih godina u WTCC-u je vozio Seat Leon 2.0 TFSI, BMW 320si i BMW 320 TC.