Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMcLaren P1 – pojavile se fotografije novog britanskog sportaša, u prodaji do kraja 2013

McLaren P1 – pojavile se fotografije novog britanskog sportaša, u prodaji do kraja 2013


Sve su češće i točnije informacije koje se isprepliću oko novog McLarenovog super sportskog automobila. Prvi je bio “polovično” uspješan, očekivali smo više. A što donosi “dvojka”?

Novi model ima naziv McLaren P1, a prema priloženim slikama koje možete vidjeti izgleda puno bolje nego jedinica. Iskreno rečeno, dopao nam se i McLaren MP4-12C, no svaki puta kad bi ga vidjeli dobili smo osjećaj kako mu “nešto fali”. Istina, radi se o moćnom i brzom super sportašu, no od McLarena očekujemo vrhunski automobil u svakom pogledu, kao što su to i njihovi bolidi u Formuli 1.

Svoju će premijeru navodno doživjeti na 2012 Paris Auto Showu, koji 29. rujna svoja vrata otvara posjetiteljima. Naravno, bit će predstavljen konceptualni model, a proizvodni se očekuje krajem 2012. ili početkom 2013. godine. Prodaja bi trebala početi najvjerojatnije krajem 2013. godine.

Inače, moramo spomenuti i onu “najveću tajnu” koja se veže uz novi McLaren P1, a ona se nalazi ispod haube. Očekuje se kako će se u novom modelu nalaziti nova inačica 3,8 litarskog motora, istog onog koji se nalazi i u MP4-12C modelu. Dakle, slobodno računajte na snagu od brutalnih 800 konja, i više.

Očekuje se i KERS hybrid inačica, možda bude imao i elektro pogon. Više informacija imat ćemo za nekoliko dana.