Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMcLaren P1 – objavljena snimka prvih vožnji novog super automobila, premijera u Frankfurtu

McLaren P1 – objavljena snimka prvih vožnji novog super automobila, premijera u Frankfurtu


McLaren je lani na sajmu u Parizu svijetu predstavio novi model P1 u obliku dizajnerske studije. U proteklih par mjeseci razvoj novog superautomobila je stigao do faze testiranja prototipa na trkaćoj stazi, a donosimo vam prvu službenu snimku vožnji.

Iako kamufliran, prototip dosta nagovještava izgled budućeg modela P1. Karoserija od karbonskih vlakana napravljena je uz pomoć inovativne CFD tehnike modeliranja (computational fluid dynamics) s kojom se dobiva aerodinamika na razini bolida Formule 1.

Približavanje karakteristikama bolida F1 upravo je jedan od ciljeva inženjera McLarena, koji neskromno najavljuju da će napraviti najbolji svjetski vozački automobil  za cestu i stazu.

Partneri McLarena na testovima koji se obavljaju na cestama i stazama širom svijeta su Akebono (kočnice), Pirelli (gume) i Mobil 1 (ulja i tekućine). Tehničke specifikacije još su daleka nepoznanica, kao i točno vrijeme službenog predstavljanja modela P1.

No, s obzirom da McLaren ove godine slavi 50. godišnjicu utemljenja branda, a službeni datum proslave je 2. rujna, za pretpostaviti je da će P1 biti pokazan na sajmu koji je datumski najbliže, dakle u rujnu u Frankfurtu.