Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMcLaren novinarima i javnosti predstavio novi MP4-27 bolid [video]

McLaren novinarima i javnosti predstavio novi MP4-27 bolid [video]


McLaren je prvi od vodećih timova koji je predstavio svoj novi bolid koji će braniti boje tima u sezoni 2012. Novi bolid nosi oznaku MP4-27, a razvijen je u timskoj tvornici u Wokingu u Velikoj Britaniji.

Vozači tima, Jenson Button i Lewis Hamilton, nadaju se kako s ovim bolidom mogu osvojiti naslov konstruktorskog prvaka koji nije u njihovom vlasništvu od 1998. godine. Za razliku od novog Caterhamovog bolida koji je predstavljen prošlog tjedna kao prvi bolid za ovogodišnju sezonu, McLarenov nema "stepenasti nos" tako da će cijeli prednji dio bolida biti niži.

"Ovo je lijep bolid, ljepši od drugih, što ćete i sami vidjeti", šaljivo je komentirano Button. Novi bolid je redizajniran u odnosu na prošlogodišnju MP4-26, a u skladu s pravilima za ovogodišnju sezonu koje je propisala FIA.

Nakon službenog predstavljanja, prvi će ga isprobati Button već 7. veljače na španjolskoj trkaćoj stazi Circuito de Jerez, a koji dan kasnije u kokpit će sjesti i Hamilton. Za one prave fanove formule 1 donosimo i video s premijernog predstavljanja McLarenovog MP4-27 bolida. Uživajte…