Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMcLaren MP4-12C Mega Mac stiže već 2014. godine?

McLaren MP4-12C Mega Mac stiže već 2014. godine?


Tek što se krajem prošle godine pojavio na cestama, superautomobil McLaren MP4-12C će već dobiti nasljednika.. Iz prilično povjerljivih izvora bliskih kompaniji saznajemo kako se radi o modelu "Mega Mac", a koji navodno stiže 2014. godine.

I što je zanimljivo kod ovog novog super sportaša? Isti izvor navodi kako se novi McLarenov superautomobil neće samo natjecati s Bugatti i Pagani modelima, nego će ih "deklasirati", što god to značilo. Navodno će to postići s novim motorom koji je u planu, a to je 5,0 litarski V motor od 799 konja koji je razvijen u suradnji s Ricardom, a bit će spojen na Graziano 7-brzinski dual-clutch mjenjač. Bit će izgrađen od Monocell karbon-fiberskih vlakana, sličan onima koji se nalaze u trenutno aktualnom modelu MP4-12C.

Zanimljivo je i kako će interijer, kako kažu, biti minimalistički umjesto luksuzan, a sve kako bi se postigla što manja težina i što bolje vozne performanse. Nije teško zaključiti kako će "Mega Mac" vjerojatno preuzeti mnoge elemente iz Formule 1.

Prvi pokazatelji govore kako će biti konkurentan Lamborghini Aventadoru koji od 0-100km/h ubrzava za 3,02 sekunde, što je bolje od Bugatti Veyrona. Do 200 milja na sat ubrzat će za 20 sekundi, odnosno dvije brže od Veyrona.

Sve u svemu, s nestrpljenjem očekujemo novu McLarenovu cestovnu jurilicu 🙂