Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportMcLaren će svoj novi MP4-28 bolid službeno predstaviti 31. siječnja ove godine

McLaren će svoj novi MP4-28 bolid službeno predstaviti 31. siječnja ove godine


Sezona 2012 u Formuli 1 bila je neobična, ali zanimljiva, neizvjesna. Bilo je puno promjena, uspona i padova. Na odlične rezultate i u sezoni 2013 očekuju u McLarenu.

McLaren je potvrdio kako će službeno predstavljanje novog bolida, a koji nosi oznaku MP4-28, biti krajem mjeseca, točnije 31. siječnja ove godine. Očekivano, bolid će i iduće sezone pogoniti Mercedesov motor.

Tim sa sjedištem u Wokingu u Velikoj Britaniji prošle je sezone osvojio sedam pobjeda, a na konstruktorskoj ljestvici su završili na trećem mjestu. Drugi dio sezone im je bio plodniji, tako da i od ovogodišnje sezone, novog bolida, ali i novog/starog vozačkog para očekuju puno.

Inače, McLaren je drugi F1 tim koji je najavio svoj novi bolid. Prva je to napravila Force India, no njihova je premijera početkom veljače, a održat će se na britanskoj legendarnoj trkaćoj stazi Silverstone. Inače, službena testiranja novih bolida počinju 5. veljače u Jerezu u Španjolskoj.

Kada smo već spomenuli vozački par, već od ranije znate kako će se svjetskm prvaku iz 2009. godine Jensonu Buttonu pridružiti mlada nada u velikom usponu, bivši Sauberov vozač Sergio Perez, a koji je uskočio u bolid također bivšeg svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona.

McLaren MP4-28 2013 02