Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliMazzanti Evantra V8 premijerno će se pojaviti na 2013 Top Marques Monaco sajmu

Mazzanti Evantra V8 premijerno će se pojaviti na 2013 Top Marques Monaco sajmu


Talijanski proizvođač egzotičnih sportskih automobila Mazzanti (prije poznat i kao Faralli and Mazzanti), svoj će nosi super sportski automobil Evantra V8 predstaviti u travnju u Monaku.

Za one koji su manje upoznati s Mazzanti kućom, spomenimo kako oni stoje uza hvaljenih modela Vulca S (s V12 motorom) i retro super sportaša Antas V8 GT. Njihov najnoviji uradak, sportski automobil Evantra V8, vidite na slikama, a premijerno će ga predstaviti na 2013 Top Marques Monaco sajmu, koji je na rasporedu od 18-21. travnja ove godine.

Zanimljiva je priča koja se vrti oko ovog modela. Ona je započela negdje u 2011. godini, kada se ovaj koncept nazivao Mugello, nakon toga je dobio ime Evantra, te V6 motor od 600 konja. Najnovija reinkarnacija istog automobila nosi naziv Evantra V8, a kao što to i naziv sugerira, pod haubom se nalazi aluminijski 6,0 litarski V8 motor koji razvija 701 konjsku snagu.

Mazzanti Evantra V8 od 0-100 km/h ubrzava za 3,2 sekunde, dok mu je maksimalna brzina ograničena na 350 km/h. Pogon je na zadnjim kotačima, a mjenjač je 6-brzinski sekvencijalni s “paddle” tipkama oko upravljača.

Sama šasija je napravljena od posebnih materijala, kombinacije kroma i molidbena koji mu daje dodatnu čvrstoću. Aerodinamika same šasije razvijena je u suradnji s tvrtkom YSIM. Zahvaljujući vrlo laganoj konstrukciji (kupci mogu birati hoće li karbon-fibersku ili aluminijsku šasiju) od samo 1.318 kilograma uspijeva postići ovako zavidne rezultate.

Kotači su 20 inčni, potpisuje ih OZ, a gume su Continental, kočnice Brembo. Sve u svemu, dobili smo još jedan egzotični super sportski luksuzni automobil. Isto vrijedi i za unutrašnjost u kojoj je, vjerovali ili ne, gumb za paljenje smješten na krovu, slično kao u modelu Antas V8 🙂