Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiMazda predstavila drugi video za svoj novi Mazda6 model – opet samo izazivaju

Mazda predstavila drugi video za svoj novi Mazda6 model – opet samo izazivaju


Dok su neki drugi automobilski portali, kako strani tako i hrvatski, s veseljem objavili drugi video teaser nove Mazde6, mi ćemo samo komentirati – opet ništa!

Nije nam jasno što ovakvi “izazivački” video prilozi predstavljaju i ne vidimo njihovu svrhu. Ako nam Mazda (ili neki drugi proizvođač) žele reći kako nešto rade, to mogu napraviti i na drugi način. Po nama, ovo je u najmanju ruku – smiješno. I dok drugi auto portali hvale ovakvu vrstu videa, nama djeluje beskorisno. Pogledajte i sami.

Ipak, mi smo uspjeli saznati neke konkretne podatke koji nas zanimaju, a i vas kao naše čitatelje. Za početak ćemo reći kako će Mazda6  svoju premijeru doživjeti na 2012 Paris Auto Show koji j ena rasporedu u rujnu. Po onome što smo koliko-toliko mogli vidjeti, nalikovat će na prošlogodišnji Takeri koncept, što je dobro jer je koncept plijenio popriličnu pažnju novinara.

Također možemo reći kako se prototip testira negdje na području Njemačke. Saznali smo i kako će nova Mazda6 dijeliti platformu s modelom CX-5 crossover, a koji obiluje novim i inovativnim dizajnerskim elementima, a i kompatibilan je s najnovijom paletom takozvanih SKYACTIV zelenih tehnologija. Zanimljivo je kako će nova Mazda6 biti napravljena od nove vrste čelika koji je jači i lakši od uobičajenog čelika.

Što se tiče motorizacije, u ponudi će biti i benzinski i dizelski modeli, a posebno se spominje SKYACTIV-D 2,2 litarski turbo dizelski motor koji je predstavljen i u Takeri konceptu. Hoće li se pojaviti i u novoj šestici, vidjet ćemo uskoro. Spominje se i hibridni motor koji će “posuditi” od Toyote, kao i turbo punjeni 4-cilindraš za one sportskijeg duha. Na sve motore bit će spojen 6-brzinski ručni ili automatski mjenjač.

U prodaji se nova Mazda6 očekuje već krajem 2012. ili vjerojatnije početkom 2013. godine. To su pravi podaci, a ne ova dva smiješna videa…