Tehnologija


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTehnologijaMazda predstavila aplikaciju za smartfone za udaljenu kontrolu automobila

Mazda predstavila aplikaciju za smartfone za udaljenu kontrolu automobila


Japanski proizvođač automobila Mazda je predstavio svoju aplikaciju za pametne telefone koja omogućuje određenu kontrolu automobila iz udaljenosti.

Ova aplikacija je povezana sa servisom naziva Mazda Mobile Start, a cijena će joj biti prava sitnica 🙂 – 500 USD plus ekstra godišnja pretplata od 65 USD. Pomoću ove aplikacije moguće je sa određene udaljenosti pokrenuti motor automobila te na njemu ujedno može otključati ili zaključati vrata. Uz to ima i mogućnost automatskog gašenja motora na vozilu 30 minuta nakon što je upaljen preko ove aplikacije.

Jednom kada se motor upali, postavke klimatizacije ili odmrzavanja ostaju iste kakvima ih je vozač prethodno koristio, a aplikacija se može koristiti i za provjeru da li su vrata na automobilu zaključana.

Aplikacija dolazi sa još jednom mogućnošću, a to je „panic button“, koji će uključiti alarm na automobilu u slučaju narušene sigurnosti ili kada vozač zaboravi gdje je parkirao. Za sada je ovaj softver kompatibilan samo sa Mazda CX-5 2016 automatik i Mazda 6 modelima.

Mazda predstavila aplikaciju za smartfone za udaljenu kontrolu automobila 02